Παρασκευή Κατσιώπη: Σταθερότητα ή ρίσκο το διακύβευμα

Τον προεκλογικό της αγώνα συνεχίζει εντατικά η υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία Παρασκευή Κατσιώπη. Οι επαφές με πολίτες του Νομού είναι καθημερινές και η ίδια επικοινωνεί τον προγραμματικό λόγο του κόμματος.

Σε σημερινή της ραδιοφωνική συνέντευξη και ερωτώμενη για το διακύβευμα αυτών των εκλογών υπογράμμισε: «Το βασικό είναι η χώρα να βασιστεί στην σταθερότητα που επιτεύχθηκε με τόσο κόπο. Σταθερότητα που αποτελεί το εφαλτήριο για μια νέα αναπτυξιακή τροχιά. Ζητούμενο των εκλογών εξάλλου η χώρα να μην παρασυρθεί από τον λαϊκισμό και να μην αναλάβει το ρίσκο να καταλήξει χαμένη μια πενταετία θυσιών. Σταθερότητα ή ρίσκο λοιπόν το διακύβευμα».
Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις σημείωσε: «Οι δημοσκοπήσεις μέχρι τώρα ήταν φωτογραφίες της στιγμής, χρήσιμες για συμπεράσματα αλλά δεν προκαταλαμβάνουν το αποτέλεσμα. Μια δημοσκόπηση ωστόσο έχει νόημα και είναι η κάλπη της Κυριακής . Είμαι βεβαία ότι εκεί θα καταγραφεί η νίκη της ΝΔ».

Στην ερώτηση γιατί κάποιος από την Αιτωλοακαρνανία να ψηφίσει ΝΔ καθώς τόσα προβλήματα υπάρχουν που παραμένουν άλυτα, η κυρία Παρασκευή Κατσιώπη απάντησε τα εξής: «Δεν τα παραγνωρίζει κανείς τα προβλήματα. Αλλά ας μην γελιόμαστε κάποια προέρχονται από χρόνιες παθογένειες, κάποια οφείλονται στην ζοφερή συγκυρία που προκάλεσε η κρίση. Πολλά εξάλλου προβλήματα οφείλονται σε λάθος τοπικούς σχεδιασμούς του παρελθόντος αλλά και σε απουσία διεκδικήσεων. Υποθέτω, για παράδειγμα, πως δεν ευθύνεται ο Σαμαράς που κάποιοι δεν διεκδίκησαν όταν έπρεπε τη σύνδεση της Ιονίας Οδού με το Αγρίνιο. Δεν ευθύνεται ο Σαμαράς που κάποιοι χάιδευαν τα αυτιά των αγροτών αντί να τους δείξουν νέους δρόμους και νέες καλλιέργειες. Ωστόσο έγιναν σημαντικά βήματα και σε επίπεδο υποδομών (όπως οι οδικοί άξονες που προχωρούν, το νέο νοσοκομείο κ.α.) και φυσικά τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν καλύτερα στο περιβάλλον σταθερότητας που θα εξασφαλίσει η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ».