Αιτωλοακαρνανία: Καταστροφές και στις καλλιέργειες

Δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα
Μεγάλες καταστοφές στην Αιτωλοακαρνανία Εκτεταμένες καταστροφές στο μεγαλύτερο μέρος της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας έχουν προκληθεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν και την περιοχή. Οι ζημιές εντοπίζονται τόσο στην υποδομή όσο και σε καλλιέργειες που πλημμύρησαν, αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο, καθώς υπήρξαν περιπτώσεις κοπαδιών που πνίγηκαν.

Σε ότι αφορά τις καταστροφές σε παραγωγούς, σύμφωνα με το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ, η εικόνα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη. Οι οχλήσεις που δέχθηκε ο Οργανισμός είναι λίγες, σε σχέση με τη γενικότερη εικόνα καταστροφής, ωστόσο ήδη συνεργεία βρίσκονται δε περιοχές του ορεινού Βάλτου και των Οινιαδών, προκειμένου να κάνουν την αρχική καταγραφή. Σε κάθε περίπτωση, και με δεδομένο ότι έχουν πλημμυρίσει εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών, οι παραγωγοί οφείλουν να προβούν σε αναγγελία ζημιάς απευθυνόμενοι στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ, στα ΚΕΠ και στις Τοπικές Κοινότητες, όπου και θα υποβάλλουν τη σχετική δήλωση.

Υπενθυμίζουμε ότι οι παραγωγοί έχουν προθεσμία 15 ημερών απ’ την εκδήλωση της καταστροφής, για να κάνουν την αναγγελία. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ και να έχουν βεβαίως πληρώσει την ασφάλιση, να έχουν καταβάλει την εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ.