Έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι Απόστρατοι Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου, στην πιτσαρία «Δειλινό» στην πλατεία Πανοπούλου στο Αγρίνιο, όπου παρευρέθηκαν Απόστρατοι και μέλη των οικογενειών τους καθώς και εν ενεργεία αστυνομικοί.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Υποστράτηγος ε.α. Ευάγγελος Χριστακόπουλος, ο Οργανωτικός Γραμματέας και Νομικός Σύμβουλος της ΠΟΑΑΣΑ κ. Νικήτας Καλογιαννάκης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ακαρνανίας κ. Ιωάννης Ματσούκας, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου κ. Δημήτριος Γαλαζούλας, ο Α/Υ’ κ. Βασίλειος Σαράτσης, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου Πυραγός κ. Ευστάθιος Πετράκης, ο Ταξίαρχος ε.α. κ. Άγγελος Κούτσικος – Αντιπρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού παραρτήματος Αιτωλ/νίας Υπαστυνόμος ε.α. κ. Δημήτριος Κασβίκης, Διοικητές και Αξιωματικοί της Δ.Α. Ακαρνανίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου Αστυνομικού Διευθυντή ε.α. κ. Δημητρίου Τσούνη, ο οποίος ευχήθηκε υγεία και ευημερία για το νέο έτος. Αναφέρθηκε στην 55χρονη ανελλιπή λειτουργία του Συλλόγου και την κοινωνική του προσφορά, προσφέροντας στους διάφορους εράνους όπως: έρανος αγάπης, έρανος υπέρ γηροκομείου Αγρινίου, έρανος υπέρ Ερυθρού Σταυρού και στη νεότερη ιστορία του στο Χαμόγελο του Παιδιού, τα κοινωνικά συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Ακαρνανίας, σε αναξιοπαθούντα πρόσωπα, καθώς και σε μέλη του.

Ο κ. Δήμαρχος Αγρινίου στην ομιλία του αναφέρθηκε στο αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να έχουν οι πολίτες και ευχαρίστησε τους Απόστρατους για τη μακρόχρονη κοινωνική τους προσφορά, επισημαίνοντας ότι η εμπειρία που έχουν αποκτήσει κατά τη σταδιοδρομία τους μπορεί να είναι χρήσιμη για τις δράσεις του Δήμου.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εξήρε τη μακρόχρονη κοινωνική προφορά των Αποστράτων και τόνισε ότι οι Απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας, έχουν πολλά να προσφέρουν στην κοινωνία, γιατί μπορεί να είναι απόστρατοι αλλά όχι απόμαχοι της κοινωνίας.

Στον τυχερό που κέρδισε το φλουρί προσφέρθηκε η εικόνα της προστάτιδας Αγίας Ειρήνης.