Συμπαραστάτη του Δημότη αναζητά ο δήμος Αγρινίου

Ο δήμος Αγρινίου αναζητά τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Με προκήρυξη του δημοσιεύτηκε ο δήμος καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλλουν τα βιογραφικά τους μέχρι τις 23/2. Ο Συμπαραστάτης του Δημότη θα επιλεγεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου και η θητεία του συμπίπτει με τη δημοτική περίοδο.

Αναλυτικά :
Ο δήμος Αγρινίου
Προκηρύσσει διαγωνισμό για την επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης
Το πρόσωπο που θα επιλεγεί θα πρέπει να είναι εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας.
Δεν μπορεί να επιλεγεί σαν Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης αιρετός Δήμου ή Περιφέρειας ή Βουλευτής. Επίσης ως προς το αξίωμα του συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 14 του Ν. 3852/2010.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
• δέχεται καταγγελίες των άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους.-
• Μπορεί επίσης να προβαίνει στη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του, όσο και επ ‘ ευκαιρία σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που ο ίδιος εντοπίζει.
Υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του Δήμου. Ως προς την καταστατική Θέση και τις ευθύνες του Συμπαραστάτη και της επιχείρησης ισχύουν οι σχετικές διατάξεις για τους δημοτικούς συμβούλους.Η Θητεία του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ακολουθεί την Δημοτική περίοδο.
Όσοι επιθυμούν να επιλεγούν ως Συμπαραστάτες του Δημότη και της Επιχείρησης μπορούν να καταθέσουν σχετική αίτηση – δήλωση στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας της επιλογής.

Για διευκόλυνση της διαδικασίας, τα βιογραφικά που θα συνοδεύουν τις αιτήσεις-δηλώσεις προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορούν να κατατεθούν μέχρι και την 23/2/2015 προκειμένου να διαβιβαστούν την 24/2/2015 στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς αυτό, δηλ. η κατάθεση αυτών προ της ημερομηνίας συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιλογή, να αποτελεί Και λόγο ακυρότητας Της υποψηφιότητας.
Κατάθεση των αιτήσεων – δηλώσεων Καθώς Και πληροφορίες , στο Τμήμα Υποστήριξης Αιρετών Οργάνων του Δήμου Αγρινίου, Χαριλάου Τρικούπη 10, 2°ς Όροφος τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08:30 – 14,30 (Πληροφορίες τηλ: 2641360307, 2641360308).