Εκπαίδευση της Ε.Ο.Ε.Δ. Μεσολογγίου από την Κ.ΟΜ.Α.Κ.

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης – Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου στα πλαίσια της συνεχής εκπαίδευσης της βρέθηκε με κλιμάκιο 14 Διασωστών το διήμερο 18 & 19 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της 206 ΠΑΥ όπου εδρεύει η Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών-Κ.ΟΜ.Α.Κ.

Η ΚΟΜΑΚ διαθέτει ειδικό φορητό διασωστικό εξοπλισμό και μηχανήματα διάτρησης και κοπής διαφόρων οικοδομικών υλικών και διάνοιξης οπών για τη δημιουργία διόδων σε ερείπια κτιρίων. Επίσης, διαθέτει διασωστικούς σκύλους και ειδικές οπτικοακουστικές συσκευές ανίχνευσης εγκλωβισμένων ατόμων, πάνω στον προηγούμενο εξοπλισμό ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν οι Διασώστες της Ε.Ο.Ε.Δ.

«« Περάσαμε ένα σημαντικό σχολείο από την ΚΟΜΑΚ που σκοπό είχε την οργάνωση και εκτέλεση επιχειρήσεων Αντιμετώπισης Καταστροφών, με θέμα την διαχείριση διασωστικού εξοπλισμού την διείσδυση σε ερείπια, την έρευνα, των εντοπισμό, των απεγκλωβισμό και την παροχή πρώτων βοηθειών, σε άτομα εγκλωβισμένα μέσα σε ερείπια μετά από μια καταστροφή η έναν σεισμό. Συγχαρητήρια στα μέλη μου που δούλεψαν και πέρασαν αυτό το σχολείο κάτω και από αντίξοες καιρικές συνθήκες αφού είχε συνεχή χιονόπτωση και 0 ° C. Ευχαριστούμε θερμά την Διεύθυνση της 206 ΠΑΥ της Κ.ΟΜ.Α.Κ καθώς και την εκπαιδεύτρια Βανέσα Μαραγκού»» αυτά δηλ ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ Τσιρόγλου Διονύσης.