Ήττα-σοκ για τον Παναιτωλικό από την Κέρκυρα

Οι Φαίακες «χάλασαν» τα αυριανά 89α γενέθλια τoυ Παναιτωλικού, που ήταν φανερά επηρεασμένος από τη διακοπή και τις άδειες εξέδρες.

Μπορεί τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου να ανάφεραν κατοχή μπάλας 59% – 41% υπέρ του Παναιτωλικού, όμως η εικόνα του γηπέδου ήτνα διαφορετική.Οι γηπεδούχοι είχαν μεν τη μπάλα, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του 45λεπτου δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την άμυνα των Φαιάκων.Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι με έξυπνη τακτική και προσεγμένες αντεπιθέσεις είχαν τη μερίδα του λέοντος στις τελικές προσπάθειες και φυσικά το μοναδικό γκολ.Μόλις στο 3′ η Κέρκυρα έδειξε τις διαθέσεις της με ένα καλό σουτ του Γκαζαριάν μέσα στην περιοχή που πέρασε πάνω από τα δοκάρια.Στο 5′ ο Λεάλ εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Μαρκόβσκι βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά ο Ράφαελ μπλόκαρε την αδύναμη κεφαλιά του.

φωτο: paravatos.eu
φωτο: paravatos.eu
Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να ισορροπήσει στη συνέχεια, όμως τα ατού του ήταν καλά κλεισμένα από τους φιλοξενούμενους. Αρκετές πρωτοβουλίες είχε ο Μύγας, ο οποίος στο 8′ έκανε ένα γύρισμα από δεξιά, αλλά ο Κουτζαβασίλης κατάφερε να μπλοκάρει. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπεχαράνο επιχείτησε μακρινό σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.Η Κέρκυρα συνέχισε την τακτική των αντεπιθέσεων και στο 17′ δικαιώθηκε, όταν ο Μαρκόβσκι με ωραία μπαλιά έβγαλε από αριστερά τον Γκαζαριάν, αυτός μπήκε στην περιοχή και απόφυγε το μαρκάρισμα του Μαλεζά, νικώντας με αριστερή προβολή τον Ράφαελ για το 0-1, στο πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λιγκ.Στο 21′ ο Γκόμες βγήκε επικίνδυνα από δεξιά, αλλά το διαγώνιο σουτ του πέρασε άουτ, ενώ στο 23′ ο Γκαζαριάν έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να απειλήσει στο 26′ με τον Μαρτίνες να βγάζει ωραία δεξιά για τον Μύγα, αλλά ο Βενέτης έβαλε την κόντρα καθοριστικά πριν ο παίκτης των γηπεδούχων εκτελέσει.

Οι γηπεδούχοι είχαν βρει κάποιον ρυθμό και στο 28′ ο Γοδόι βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Κουτζαβασίλη.Στο 31′, η Κέρκυρα βγήκε ξανά στην κόντρα, με τον Σκαραμοτσίνο να κόβει καθοριστικά τον Γκόμες την τελευταία στιγμή πριν εκτελέσει.Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έκαναν άλλη μία εντυπωσιακή φάση, με τον Λεάλ να πλασάρει με φάλτσο έξω από την περιοχή και τον Ράφαελ να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ!Ο Παναιτωλικός απάντησε με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαρτίνες στο 37′ που μπλόκαρε ο Κουτζαβασίλης, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 40′ σούταρε άουτ έξω από την περιοχή, στην τελευταία αξιόλογη φάση του ημιχρόνου.

Καλή διαχείριση και τρίποντο
Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον τεχνικό των γηπεδούχων Μάκη Χάβο να πραγματοποιεί την πρώτη του αλλαγή, με τον Ρουσκουσέδα να παίρνει τη θέση του Μύγα.Ο Παναιτωλικός είχε και την πρώτη καλή φάση του 45λεπτου, με τον Κάπελ να κάνει σέντρα – σουτ από αριστερά και τον Κουτζαβασίλη να μπλοκάρει.

Η Κέρκυρα πιστή στο σχέδιό της, είχε ένα καλό σουτ του Γκαζαριάν στο 53′ από το ύψος της περιοχής, με τη μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ράφαελ.Στο 56′ όμως, ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Κάπελ με ωραία προσπάθεια από αριστερά έβγαλε στη μικρή περιοχή για τον Φωτάκη, αλλά η προσπάθειά του κοντραρίστηκε από τον Ντιμιτρόφσκι.Στη συνέχεια ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε την πρώτη του κίνηση για τους φιλοξενούμενους, με τον Χαβίτο να παίρνει τη θέση του Λεάλ. Στο 62′ ο Ρουσκουσέδα εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ που αιφνιδίασε τον Κουτζαβασίλη, ο οποίος όμως μπλόκαρε τη μπάλα με τη δεύτερη προσπάθεια, ενώ αμέσως μετά ο Χάβος απόσυρε τον Κάπελ για τον Μορένο, ο οποίος τοποθετήθηκε δίπλα στον Άλβες σε σύστημα 4-4-2.

Ο Άλβες πάντως δεν έμεινε για πολλή ώρα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς στο 73′ αποχώρησε λόγω τραυματισμού, με τον Θεοδωρίδη να παίρνει τη θέση του.Ο νεοεισελθών μάλιστα παραλίγο να χριστεί ήρωας στο 77′ όταν εκτέλεσε δυνατά ένα φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά ο Κουτζαβασίλης πετάχτηκε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε.Τα μακρινά σουτ ήταν ο μοναδικός τρόπος με τον οποίον απειλούσε πλέον ο Παναιτωλικός και ένα από αυτά από τον Φωτάκη στο 83′ κόντραρε και παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Κουτζαβασίλη, που τελικά μπόρεσε να μπλοκάρει.

Η Κέρκυρα κοίταξε να «κλειδώσει» το ματς ρίχνοντας τον Καρντόσο στο 86′ αντί του Ναγιάρ για καλύτερο κράτημα της μπάλας, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Χαβίτο έκανε ένα σουτ από δεξιά, στην περιοχή, όμως ο Ράφαελ μπλόκαρε στην κλειστή γωνία του. Στις καθυστερήσεις ο Γρηγορίου έβαλε στο ματς και τον Καϊκούτ αντί του Γκαζαριάν, το γκολ του οποίου τελικά χώρισε τις δύο ομάδες…

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ 0-1
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος, 4-2-3-1): Ράφαελ – Μπεχαράνο, Ετζενγκέλε, Μαλεζάς, Σκαραμοτσίνο – Φωτάκης, Γοδόι – Μύγας (46′ Ρουσκουσέδα), Κάπελ (64′ Μορένο), Μαρτίνες – Άλβες (73′ Θεοδωρίδης).
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου, 3-5-2): Κουτζαβασίλης – Ντιμιτρόφσκι, Σιόντης, Βενέτης – Γκόμες, Ανδρεόπουλος, Λεάλ (58′ Χαβίτο), Ναγιάρ (85′ Καρντόσο), Ντιόγκο – Γκαζαριάν (90+4′ Καϊκούτ), Μαρκόβσκι.