Kατάληψη στην Πάτρα από τους φοιτητές του Αγρινίου εν μέσω αντικρουόμενων μηνυμάτων

Μερίδα φοιτητών ζητά μεταφορά στην Πάτρα
Σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών προχώρησαν σήμερα φοιτητές τριών πανεπιστημιακών τμημάτων που λειτουργούν στην πόλη του Αγρινίου.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την πρύτανη του ανώτατου ιδρύματος Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, την οποία ενημέρωσαν για τα αιτήματά τους. Η πρύτανης αναγνώρισε ότι πολλά μαθήματα γίνονται μετ’ εμποδίων, αφού έχουν φύγει καθηγητές και δεν υπάρχουν νέες προσλήψεις μελών διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού. Ωστόσο, τόνισε ότι λύθηκε το πρόβλημα της σίτισης, καθώς υπεγράφη η σχετική σύμβαση. Ωστόσο οι φοιτητές φαίνεται ότι αντιδρούν χαρακτηρίζοντας αυτή τη λύση ως ημίμετρο και ζητούν την οριστική διεύθετηση του θέματος.

Από εκεί και πέρα στη συζήτηση σχετικά με το μέλλον των τμημάτων μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον για το Πανεπιστήμιο Πατρών διαφάνηκε ότι ανάλογα με το τμήμα τα αιτήματα των φοιτητών είναι διαφορετικά. Για παράδειγμα, οι φοιτητές του ΔΕΑΠΤ αντιδρούν στη μεταφορά του τμήματος στην Πάτρα καθώς θεωρούν ότι θα συγχωνευθούν από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Ήδη καταγγέλλουν ότι από την Πάτρα ζητήθηκε να αλλάξει ο τίτλος μεταπτυχιακού του τμήματος που ανέφερε τη λέξη “διοίκηση” σε “διαχείριση”. Από εκεί και πέρα φαίνεται ότι φοιτητές άλλων τμημάτων ζητούν τη μεταφορά στην Πάτρα, διότι όπως υποστηρίζουν, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η υποβάθμιση των σπουδών τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωσή του τμήματος ΔΠΦΠ που με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης έχει καιρό τώρα ζητήσει τη μεταφορά στην Πάτρα.

Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και μιλούν για δήλωση της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, με την οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφορά των τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα δεν επιβεβαιώνονται. Ωστόσο στην επίσκεψή της στο Αγρίνιο την περασμένη Δευτέρα, είχε δηλώσει πως κάτι τέτοιο αποκλείεται αφού και στην Πάτρα να μεταφερθούν τα τμήματα θα χρειαστούν χρήματα για να “συντηρηθούν”. Χρήματα που όπως επικαλείται η πρύτανης δεν υπάρχουν, αλλά ενδεχομένως να εννοεί ότι δεν υπάρχουν για τα τμήματα του Αγρινίου και υπάρχουν για τα τμήματα της Πάτρας.