“Βροχή” τα πρόστιμα από την αγορανομία στην Αιτωλοακαρνανία

Mε αποφάσεις της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας επεβλήθησαν πρόστιμα σε διάφορες επιχειρήσεις του νομού και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα :
-Επεβλήθη πρόστιμο 1.000€ σε ιδιοκτήτη σχολικού κυλικείου επειδή σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο κυλικείο Δημοτικού Σχολείου του Αγρινίου, βρέθηκε να πουλά δυο ειδή και πιο συγκεκριμένα εμφιαλωμένο νερό 500ml & κουλούρι Θεσ/νίκης, σε τιμές ανώτερες από τις οριζόμενες.
-Επεβλήθη πρόστιμο 3.000 € σε επιχείρηση του Αγρινίου επειδή σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε παρτίδα πατάτες με ελλιπείς ενδείξεις επί των εμπορικών συσκευασιών (ΣΑΚΙΑ) και πιο συγκεκριμένα έλειπε ο αριθμός μητρώου έμπορων νωπών οπωρολαχανικών, ο τόπος παραγωγής, η ποικιλία, και η ημερομηνία συσκευασίας όπως προβλέπονται.
-Επεβλήθη πρόστιμο 2.000€ σε τηςΘεσσαλονίκης επειδή σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκηεμπόρου οπωρολαχανικών στο Αγρίνιο, βρέθηκε παρτίδα με ντομάτες σε τελάρα (240τελάρα). Ζητήθηκε και παρεδόθη το τιμολόγιο αγοράς όπου διαπιστώθηκε να είναι ελλιπείς ενδείξεων, όπως προβλέπονται. Δηλαδη δεν είχε τις ενδείξεις επισήμανσης, που προβλέπονται.
-Επεβλήθη πρόστιμο 1.000) ευρώ σε εταιρεία με χονδρικό εμπόριο ποτών στην Αττική, επειδή σε δειγματοληπτικό έλεγχο ποτών που πραγματοποιήθηκε σε καφε-μπαρ στην Ναύπακτο, ευρέθηκε το δείγμα τεκίλας «QUERVO SILVER» ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ, επειδή δεν αναγράφονταν στην συσκευασία τα στοιχεία της επιχείρησης που εισάγει το προϊόν, ούτε η επωνυμία πώλησης στα Ελληνικά, σύμφωνα με την έκθεση εξέτασης της Χημικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου. Η συγκεκριμένη φιάλη είχε προμηθευθεί από την εν λόγω εταιρεία.