Επανεμφανίστηκαν και “τα άκουσαν” για την επαρατεταμένη σιωπή

Στη πρόσφατη σύσκεψη των φορέων της περιοχής που προγραμματίζουν κινητοποίηση για τα νοσοκομεία του νομού μετά το Πάσχα, εμφανίστηκαν μετά από πολύ – πολύ καιρό και δύο εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αγρινίου, πέραν του εκπροσώπου τους στο ΔΣ του νοσοκομείου Στ. Μερμίγκη.

Μιας λοιπόν και η προχθεσινή σύσκεψη των φορέων είχε μειωμένη συμμετοχή, οι εργαζόμενοι που τώρα εμφανίστηκαν “τα άκουσαν” από παριστάμενο στη σύσκεψη για την επί πολλούς μήνες παρατεταμένη σιωπή του σωματείου εργαζομένου του νοσοκομείου Αγρινίου, αλλά και την απουσία του από τις κινητοποιήσεις. Όταν κάποιος επιχείρησε να “απολογηθεί” λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι λίγοι και τρομοκρατημένοι “και τι να σου κάνουν;”, πήραν ηχηρή απάντηση. “Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ κατεβήκαμε στο νοσοκομείο να σας στηρίξουμε και εσείς δεν απεργούσατε καν” ακούστηκε από παριστάμενο.

Η αλήθεια είναι ότι ενδεχομένως η στάση των εργαζομένων ή μερίδας του ΔΣ του σωματείου τους μοιάζει να έχει αλλάξει και από την άκρα του τάφου σιωπή να περνά στις διαμαρτυρίες και στη συμμετοχή στις συσκέψεις των φορέων, επειδή κάποιοι από τους φορείς συριζοφέρνουν και πλέον έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ… Επί Σαμαροβενιζέλων, οι γαλαζοπράσινοι που κατέβασαν μάλιστα και κοινό ψηφοδέλτιο με τους πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου, δεν είχαν κανένα λόγο να διαμαρτύρονται και να μετέχουν σε συσκέψεις…