Τι ελπιδοφόρα, σύντροφε, 30 άτομα είμαστε; [pics]

Με την Φώφη Γεννηματά που δεν αποκλείεται να είναι μία εκ των υποψήφιων διαδόχων του Ευ. Βενιζέλου στις εσωκομματικές εκλογές του προσεχούς Ιουνίου πραγματοποιήθηκε σήμερα σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου. Ουσιαστικά πρόκειται για μια συγκέντρωση στελεχών του κόμματος στα πλαίσια των εσωκομματικών διεργασιών ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και της εκλογής προέδρου από τη βάση του κόμματος.

Το παρών στη σημερινή συνάντηση έδωσαν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Δ. Κωνσταντόπουλος, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήσης, ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, πολιτευτές του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανίας και στελέχη της αυτοδιοίκησης. Εν ολίγοις όπως ειπώθηκε και από τον γραμματέα της Νομαρχιακή κ. Κωστακόπουλο πρόκειται για εσωκομματική συζήτηση “για το τι ΠΑΣΟΚ θέλουμε την επόμενη μέρα”. Σε δηλώσεις του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Δ. Κωνσταντόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να σφυρηλατήσει εκ νέου τη σχέση του με την κοινωνία. Ερωτώμενος για το αν το ΠΑΣΟΚ που θα προκύψει μετά το συνέδριο περιλαμβάνει και κάλεσμα σε κομμάτι της κοινωνίας που συντάχθηκε με τον Γ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι τον Γ. Παπανδρέου θα το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος, ωστόσο πρόσθεσε πως “το κάλεσμά μας αυτή τη στιγμή είναι ένα ανοιχτά προσκλητήριο προς πάσα κατεύθυνση και προς όλους τους συντρόφους που είχαμε κοινή πορεία όλα αυτά τα χρόνια”. Aπό την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε το επερχόμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ως την τελευταία ευκαιρία του κόμματος.

Στη συνέχεια πολλά στελέχη του κόμματος έλαβαν το λόγο και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο η ενδεικτικότερη στιγμή αυτού του προβληματισμού. Όταν στο σύντομο χαιρετισμό του ο γραμματέας της νομαρχιακής χαρακτήρισε ελπιδοφόρα τη συμμετοχή στον προσυνεδριακό διάλογο, κάποιος που αντέτεινε “Τι ελπιδοφόρα, σύντροφε, 30 άτομα είμαστε;”