Νέες επενδύσεις στα ελληνικά υδατοδρόμια

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το δίκτυο υδατοδρομίων στη χώρα μας. Μετά το «πράσινο φως» από τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη, νέες επενδύσεις προγραμματίζονται από τον όμιλο GlobiLED, που επιδιώκει να εισέλθει στον χώρο του τουρισμού.

Η συγκεκριμένη επένδυση αφορά την επόμενη τριετία και θα υλοποιηθεί μέσα από τη συνεργασία με τη Hellenic Seaplanes.Ηδη, η Hellenic Seaplanes έχει ξεκινήσει διαδικασίες για την κατασκευή 25 υδατοδρομίων σε όλη τη χώρα, αλλά και τη δημιουργία της πρώτης επισκευαστικής βάσης υδροπλάνων στη Χαλκίδα.Από τη συνεργασία των δύο ομίλων θα δρομολογηθούν συνέργειες που θα ενσωματώσουν καινούργιες εφαρμογές και υπηρεσίες στα υδατοδρόμια, αλλά και στον τομέα των υδροπλάνων. Ο όμιλος GlobiLED κατέχει ηγετική θέση στην αγορά φωτισμού LED, έχοντας υλοποιήσει πάνω από 1.500 έργα φωτισμού στην Ελλάδα. Ο όμιλος ξεκίνησε το 2003 και σήμερα έχει παρουσία σε 13 χώρες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, Ν. Χαραλάμπους, μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τον όμιλο GlobiLED, ανέφερε ότι πρόκειται για επενδύσεις που λόγω του στρατηγικού τους χαρακτήρα θα δημιουργήσουν ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον για όλη την Ελλάδα. Συνεχίζοντας δήλωσε: «Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε Μαλδίβες της Ευρώπης, να γίνει η Μέκκα των υδροπλάνων. Ενα ολοκληρωμένο δίκτυο υδατοδρομίων θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας και θα δώσει νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει».

Εως σήμερα, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ανάπτυξης υδατοδρομίων μέσω ιδιωτικής επένδυσης στα υδατοδρόμια Σκύρου, Αλοννήσου, Αμφιλοχίας, Σκοπέλου, Τήνου, Πάτμου, Σάμου, Χαλκιδικής (Ιδιωτική Μαρίνα), Σητείας, Χαλκίδας, Αιδηψού, Κύμης και Καρύστου.Παράλληλα, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για δημιουργία υδατοδρομίων στις λίμνες Τριχωνίδας, Παμβώτιδας, Καϊάφα, Πολυφύτου, Κερκίνης, Μεγάλη Πρέσπα και Βεγορίτιδας. Τέλος, ως τεχνικός σύμβουλος αδειοδότησης προωθεί τα υδατοδρόμια Βόλου, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Μεγανήσι, Θεσσαλονίκης.

πηγή : imerisia.gr