Καθαρίζεται το Πάρκο [pics]

Από τις εργασίες αποψίλωσης που ξεκίνησαν σήμερα στο πάρκο
Από τις εργασίες αποψίλωσης που ξεκίνησαν σήμερα στο πάρκο

Από τότε που το ΣτΕ έβαλε φρένο στις εργασίες ανάπλασης του Πάρκου, το Πάρκο εγκαταλήφθηκε ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα, ιδίως το τελευταίο διάστημα που οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξης της χαμηλής βλάστησης, το Πάρκο να μετατραπεί σε ζούγκλα και κυριολεκτικά η βλάστηση να έχει κρύψει ακόμη και τα δρομάκια. Ήδη το προηγούμενο διάστημα κάτοικοι της περιοχής, αλλά και όσοι παρόλο που το Πάρκο είναι ένα εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο, επιμένουν να το επισκέπτονται για μια μικρή βόλτα ή άθληση, εξέφραζαν παράπονα για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το ιστορικό Πάρκο του Αγρινίου.

Ωστόσο ο δήμος Αγρινίου στην προκειμένη περίπτωση κινήθηκε γρήγορα και ξεκίνησε σήμερα εργασίες καθαρισμού (με μηχανήματα και πεζούς χειριστές) με στόχο αφ’ ενός την αντιπυρική προστασία του πάρκου, αφού σε λίγο καιρό τα ξερά χόρτα θα μπορούσαν να γίνουν το καλύτερο προσάναμμα για την εκδήλωση μιας φωτιάς, αφ’ ετέρου για να αποφευχθούν όλες οι επιπτώσεις από την τόσο έντονη ανάπτυξη της χαμηλής βλάστησης (συγκέντρωση εντόμων, φίδια κτλ).

Η εικόνα του Πάρκου μέχρι χθες
Η εικόνα του Πάρκου μέχρι χθες
Την εικόνα που παρουσίαζε το πάρκο μέχρι χθες μπορείτε να τη δείτε στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί. Οι εργασίες στο πάρκο φυσικά θα συνεχιστούν για αρκετές μέρες ακόμη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εκτελούνται και με την επίβλεψη του δασαρχείου Αγρινίου. Όσον αφορά το πολύπαθο έργο της ανάπλασης είναι πολύ πιθανό μέχρι το τέλος του Ιουνίου να εκδοθεί η απόφαση από το ΣτΕ περί της νομιμότητάς του.

Παράλληλα από το Δήμο Αγρινίου υπάρχει η ενημέρωση ότι οι εργασίες καθαρισμού των αλσυλλίων, δημοτικών οικοπέδων, ρεμάτων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων (πεζοδρόμια κλπ) από χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά (σκουπίδια, μπάζα, ογκώδη απορρίμματα κλπ.) καθώς και ο ευπρεπισμός και ο καθαρισμός πάρκων, πλατειών, νησίδων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.