Πλατείασε η εκκαθάριση, συσσωρεύτηκαν οι οφειλές

Ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr οι οφειλές που έχουν προς το δήμο Αγρινίου οι δυο επιχειρήσεις που μισθώνουν από το δήμο τα δύο καταστήματα της παλιάς δημοτικής επιχείρησης. Πρόκειται για το πρώην δημοτικό καφενείο και το περίπτερο στο πάρκο.

Τα μισθώματα των επιχειρήσεων αυτών, που δεν έχουν καταβληθεί, υποτίθεται ότι θα πήγαιναν στην εκκαθάριση της παλιάς δημοτικής επιχείρησης, η οποία διαρκεί τα τελευταία επτά χρόνια… αν και αρχικά προβλέπονταν μόνο τρία. Έτσι, όχι μόνο δεν προχώρησε η εκκαθάριση, αλλά ο δήμος μέχρι πρόσφατα (γιατί άλλαξε ο νόμος) καλούνταν να πληρώσει και φόρο για τα μισθώματα που… δεν εισέπραττε. Το θέμα των οφειλών αυτών προς το δήμο τέθηκε κατά κάποιο έμμεσο τρόπο στη δημοτική αρχή από αρκετούς επαγγελματίες του κλάδου εστίασης και αναψυχής, στα πλαίσια της διαβούλευσης που είχε πρόσφατα ο δήμος μαζί τους για τους κοινόχρηστους χώρους, υπό την έννοια ότι οι οφειλές αυτές, που διογκώθηκαν τα τελευταία χρόνια, δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Χαρακτηρίζουν δε τουλάχιστον υπερβολική την ανοχή που επέδειξε στο θέμα η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Σήμερα οι οφειλές των μισθωμάτων από το πρώην δημοτικό καφενείο ανέρχονται περί τις 67.000 ευρώ και 94.000 ευρώ από το περίπτερο του πάρκου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr η νέα δημοτική αρχή Αγρινίου μιας και τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε μια “σιωπηρή” παράταση στην εκκαθάριση εμφανίζεται διατεθειμένη να εξαντλήσει τις νομικές δυνατότητες που έχει, για να ειπράξει τα οφειλόμενα. Η δημοτική αρχή στην περίπτωση του πρώην δημοτικού καφενείου προτίθεται να προχωρήσει σε έξωση και να στείλει τις οφειλές στην Εφορία, αν δεν καταβληθούν οι τόκοι των οφειλόμενων ενοικίων (περί τις 15.000 ευρώ). Ανάλογη στάση θα υπάρχει και προς την πλευρά της επιχείρησης στο πάρκο.

Πάντως από την πλευρά των επιχειρήσεων υπάρχει αφ΄ ενός από την επιχείρηση του πρώην δημοτικού καφενείου προσφυγή για μείωση του ενοικίου, ενώ από την επιχείρηση του πάρκου το επιχείρημα των επιπτώσεων από το προβληματικό έργο της ανάπλασης του πάρκου.