“Το μεγαλό μας τσίρκο” με τις καθαρίστριες

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Οι καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών είχαν δίκιο, άδικα απολύθηκαν και δικαίως επανήλθαν στη δουλειά τους! Τελεία και παύλα.

Όμως η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν το τσίρκο με τη “συμβολοποίηση” των καθαριστριών λες και ήταν οι μόνοι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα που “πόνεσαν” από τα μνημόνια. Το τσίρκο άρχισε με το που τους δέχθηκε η Κωνσταντοπούλου στη βουλή και έκανε εκπομπή μαζί τους στο κανάλι της βουλής. Μετά τις δέχθηκε ο Τσίπρας. Σήμερα είχαν γιορτή στην είσοδο του Υπουργείου. Ο σταθμός του ΣΥΡΙΖΑ “στο Κόκκινο” είχε στήσει για χάρη τους συνεργείο εξωτερικής μετάδοσης για την εκπομπή, η Βαλαβάνη τους πήγε γλυκά και ο Κατρούγκαλος ανέλαβε τον άχαρο ρόλο να μας πείσει ότι η Κυβέρνηση νοιάζεται για όλους μας και για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Καλύτερα δεν θα μπορούσε να “καρφωθεί”…

Αν ρωτούσα τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζόμενους και τους άνεργους του ιδιωτικού τομέα, από το ΣΥΡΙΖΑ θα μου απαντούσαν πως δεν πρόλαβαν ακόμη. Ας μας πουν τότε μια πρόταση για τον ιδιωτικό τομέα, μια πρόταση για νέες θέσεις εργασίας, μια πρόταση για επενδύσεις. Δυστυχώς δεν έχουν ή τουλάχιστον δεν την έχουμε ακούσει ακόμη. Το κακό είναι ότι η χώρα με το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία περνά σε μια πιο ακραία μορφή, αυτού που έζησε με τους δεξιούληδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μια τυφλή υποταγή της εφαρμοζόμενης πολιτικής στο δημόσιο τομέα, τους εργαζομένους τους και τα δικαιώματά τους. Εν τέλει μια πολιτική που διαχωρίζει τους ανθρώπους στους προνομιούχους του δημοσίου και στους πένητες τους ιδιωτικού τομέα. Είναι η μαφία του δημοσίου! Και η μόνη λύση για αυτό το κράτος είναι η καταδίκη αυτής της μαφίας!