Ξεκίνησε η εβδομάδα περιβάλλοντος και καθαριότητας στο δήμο Αγρινίου

Με σύνθημα «Aγαπώ το δήμο μου -Τον καθαρίζω και τον ομορφαίνω» ξεκίνησε σήμερα ,Δευτέρα 11 Μαΐου, η «Εβδομάδα Περιβάλλοντος και Καθαριότητας» στον δήμο Αγρινίου.

Σήμερα το πρωί στο Αγρίνιο τα παιδιά του Εργαστηρίου Παναγία Ελεούσα καθάρισαν στους πεζοδρόμους Χ.Τρικούπη και Παπαστράτου τις τσίχλες με ξύστρες. Oι δράσεις θα συνεχιστούν έως τις 17 Μαΐου 2015, σε συνεργασία με τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εθελοντικούς συλλόγους και φορείς της περιοχής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αποψίλωση του αλσυλλίου Αγίου Χριστοφόρου (συμμετέχουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου και ο Ορειβατικός σύλλογος Αγρινίου), τον καθαρισμό περιοχής Αγίου Ιωάννη Ριγανά (συμμετέχουν οι μαθητές του 20ου Δημοτικού σχολείου και ομάδα ενεργών πολιτών της περιοχής), του Πάρκου (συμμετέχουν οι μαθητές των 5ου, και 12ου Δημοτικών σχολείων), της πλατείας Παναιτωλικού (από μαθητές του 8ου Δημοτικoύ σχολείου), καθαρισμό περιοχής Αγίου Δημητρίου (μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου),των πλατειών Συντριβανίου και Μ. Μερκούρη(4ο Δημοτικό σχολείο Αγρινίου) και της περιοχής Αϊ Βασιλιώτικα (συμμετέχουν οι μαθητές του 13ου Δημοτικού σχολείου και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής «Νέα γη» και «Ομόνοια»).