Θα γίνει κάτι για την Αιτωλοακαρνανία;

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνησης Πολιτών «Διάζωμα» Σταύρο Μπένο είχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος προκειμένου να συζητηθεί η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και του Σωματείου και η δημιουργία νέων συνεργιών στο πλαίσιο της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Δυτικής Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αναφέρεται ότι “στο επίκεντρο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και η διευθύντρια της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Άλκηστις Σταθοπούλου, τέθηκε η ανάδειξη, η σύνδεση, η προσβασιμότητα και η ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων των περιοχών σε Αχαΐα και Ηλεία κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού, καθώς και η περαιτέρω ανάδειξη των σημαντικών σημείων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Αιτωλοακαρνανία.Επιπλέον, συζητήθηκε η δυνατότητα ένταξης μείζονος σημασίας έργων για την ανάδειξη των μνημείων και των αρχαιολογικών σημείων στη νέα Προγραμματική Περίοδο”.

Θα έχει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε τι θα προκύψει από τις επαφές της Περιφέρειας με το «Διάζωμα». Θυμίζουμε μόνο ότι η πρόταση για τα αρχαία θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας από την πλευρά του «Διαζώματος» έχει κατατεθεί στα πρότυπα αντίστοιχης πρότασης που έχει ήφη ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ για τους αρχαιολογικούς χώρους στην Ήπειρο. Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα κάνει η Περιφέρεια και για την Αιτωλοακαρνανία;