Διαμαρτυρία στο νοσοκομείο Αγρινίου από το Σωματείο Συνταξιούχων & το Εργατικό Κέντρο [pics]

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ του νομού Αιτωλ/νίας στο νοσοκομείο Αγρινίου με την υποστήριξη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου. Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε τη μέρα που οι Ενώσεις των υγφειονομικών έχουν προκηρύξει απεργία στον κλάδο, ενώ αντίστοιχη συγκέντρωση έγινε και στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου. Σημειωτέον ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί παραμένουν σε επίσχεση εργασίας λόγω των απλήρωτων εφημεριών από τις αρχές του 2015.

Στη συγκέντρωση ομιλίες απηύθυναν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ του νομού Αιτωλοακαρνανίας και του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, ενώ από την πλευρά του νοσοκομείου Αγρινίου χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου Β. Τσιάντας και ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Χρήστος Αγγελάκης. Όλοι στάθηκαν στις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείου Αγρινίου σε προσωπικό και απηύθυναν έκκληση να προχωρήσουν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για προσλήψεις στο χώρο της Υγείας. Ακόμη εκφράστηκε και κριτική προς την κυβέρνηση καθώς, όπως ειπώθηκε, και για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προέχουν οι δανειστές και όχι η δημόσια υγεία. Τέλος εκφράστηκε και η διαπίστωση πως η λειτουργική κατάρρευση του νοσοκομείου Αγρινίου, έχει ανοίξει την όρεξη σε ιδιώτες που επενδύουν στην περιοχή στο χώρο της Υγείας. “Το νοσοκομείο θα μείνει μόνο για να το φωτογραφίζουμε ως κτίριο και ο κόσμος θα αναγκάζεται μόνο στους ιδιώτες να βρίσκει την υγειά του” ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Τα αιτήματα των φορέων που διοργάνωσαν την διαμαρτυρία:
· Άμεσα κάλυψη των αναγκών στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου και σε όλες τις μονάδες υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
· Σταθερή και μόνιμη απασχόληση για όλο το προσωπικό.
· Επαρκή χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις μονάδες.
· Να γίνουν προσλήψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με βάση τις νέες σύγχρονες ανάγκες και νέο οργανόγραμμα για τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.
· Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
· Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας.