Μεσολόγγι : Δεσμεύσεις από Κουρουμπλή και βουλευτές ζητούν για το νοσοκομείο

Στο πολυνομοσχέδιο η διοικητική αποσύνδεση των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου;
Την απόφαση να καλέσει σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τον Υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή και τους βουλευτές του νομού για να δεσμευτούν για την πορεία του νοσοκομείου Μεσολογγίου, αλλά και για να δώσουν απαντήσεις στα αιτήματα των φορέων της τοπικής κοινωνίας έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου. Το σχετικό κάλεσμα μάλιστα θα γίνει το επόμενο διάστημα, όταν κλείσει η κυβέρνηση τη συμφωνία -που επίκειται- με τους δανειστές.

δημοτικό συμβούλιο ΜεσολογγίουΣτη διάρκεια της συνεδρίασης δεν χρειάστηκε να γίνει αναλυτική περιγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Μεσολογγίου και γενικότερα ο τομέας της Υγείας στην ευρύτερη περιοχή. Η συζήτηση περιστράφηκε περισσότερο στα αιτήματα που πρέπει να προτάξει το δημοτικό συμβούλιο είναι γνωστό εξάλλου ότι στο Μεσολόγγι βάζουν ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της διοικητικής αποσύνδεσης των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου. Επίσης συζήτηση έγινε για τη στάση των βουλευτών του νομού, με κάποιους να αφήνουν αιχμές για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

“Πρέπει να έρθουν εδώ και να δεσμευθούν στον λαό κατευθείαν” είπε ο δήμαρχος Ν. Καραπάνος που στάθηκε στο γεγονός ότι ο δήμος δεν θέλει να κάνει αντιπολίτευση στη κυβέρνηση, όταν μάλιστα και η κοινωνία δείχνει ανοχή στους πρώτους μήνες της θητείας της. Ωστόσο πρόσθεσε ότι τα προβλήματα παραμένουν και πρέπει να δοθούν λύσεις. Χαρακτήρισε μάλιστα “χρυσή ευκαιρία” ότι ο Υπουργός Υγείας είναι Αιτωλοακαρνάνας. Από τη μεριά του ο Ν. Μουρκούσης πέραν της έλλειψεις προσωπικού στάθηκε στη διοικητική αυτονόμηση του νοσοκομείου. “Όσο ζούμε στη “σκιά” του Αγρινίου θα υπάρχουν επιπλέον προβλήματα όποιος και αν είναι διοικητής” είπε χαρακτηριστικά. Ενώ στη συνέχεια είπε πως τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Μ. Τριανταφύλλου έχουν δώσει μάχες για το νοσοκομείο, διαπίστωσε όμως πως “σήμερα έχει χαθεί…” Ο τέως δήμαρχος Π. Κατσούλης στάθηκε και στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Μεσολογγίου και τα νοσοκομεία της χώρας και διαπίστωσε πως τα νοσοκομεία οδεύουν σε συνολική κατάρρευση των νοσοκομείων, γι’ αυτό και πρότεινε παναιτωλοακαρνάνικη συνάντηση για το θέμα της Υγείας. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί και στο παλιό “Χατζηκώστα” που κινδυνεύει όπως είπε να γίνει νέο “Μαλακασέϊκο”. “Η διάσωση του νοσοκομείου θα γίνει από την κοινωνία” είπε από την πλευρά του ο Π. Παπαδόπουλος. Τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν πιέσεις για ανάλογες θέσεις όταν από την πλευρά του Υπουργείου πάρουν το δρόμο τους οι προκηρύξεις που έχουν εξαγγελθεί. Επίσης άσκησε κριτική στα πεπραγμένα του διοικητή του νοσοκομείου, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει διοικητική αλλαγή. Ενώ όσον αφορά το θέμα της διοικητικής αποσύνδεσης των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου ανέφερε πως σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει σε λίγες μέρες θα κατατεθεί στη βουλή πολυνομοσχέδιο για την Υγεία και θα υπάρχει πρόβλεψη για το θέμα με την αυτονόμηση του νοσοκομείου Μεσολογγίου. Σημειωτέον ότι η προσφυγή των τοπικών φορέων στο ΣτΕ κατά της διασύνδεσης των δυο νοσοκομείων απορρίφθηκε.