Συζήτηση για το δρόμο Αγρινίου – Καρπενησίου μετά από αίτημα 104 κατοίκων

Η θέση του δήμου Αγρινίου σχετικά με την βελτίωση της μελέτης και χάραξης του έργου «Βελτίωση Ε.Ο Αγρινίου– Καρπενησίου (κατά τμήματα) – Τμήμα Αγρίνιο – Αγ. Βλάσης» θα συζητηθεί στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου μετά από αίτημα 104 κατοίκων της περιοχής του Ρουπακιά και του Αϊ Γιάννη Ρηγανά.

Ουσιαστικά πρόκειται για την δημιουργία οδικού τμήματος 7,15χλμ που θα παρακάμπτει την Καμαρούλα. Ωστόσο η χάραξη του δρόμου και οι απαλλοτριώσεις έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στην περιοχή, με αποτέλεσμα 104 κάτοικοι της περιοχής να ζητούν την παρέμβαση του δήμου Αγρινίου στο Υπ. Υποδομών. “Η χάραξη δεν έχει καμία προοπτική” σημειώνουν οι κάτοικοι στην αίτησή τους και επισημαίνουν ότι ο δρόμος κόβει στα δυο τον αστικό ιστό της πόλης θίγει τις ιδιοκτησίες τους, αφού διέρχεται σε επαφή με τα σπίτια τους. Αναφέρουν ακόμη ότι οι κτηματολογικοί πίνακες είναι κατά 90% λάθος και ότι το ΓΠΣ Αγρινίου δεν προέβλεπε τη χάραξη του δρόμου σε αυτή τη θέση.

Σημειωτέον ότι και στο παρελθόν υπήρξαν διαμαρτυρίες κατοίκων για το σχεδιασμό του συγκεκριμένου έργου. Μάλιστα στην προηγούμενη θητεία του δημοτικού συμβουλίου το θέμα είχε τεθεί από κατοίκους της περιοχής και είχε ζητηθεί ακροθιγώς, με τον τότε δήμαρχο να αποφεύγει τη συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση η αποψινή συζήτηση αναμένεται με ενδιαφέρον.