Βαρουφάκης: Θα πληρώσουμε το ΔΝΤ γιατί θα έχουμε συμφωνία

Την εκτίμηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές μέχρι τις 5 Ιουνίου, γεγονός το οποίο θα επιτρέψει στην Ελλάδα να πληρώσει την δόση στο ΔΝΤ, εξέφρασε σε δηλώσεις του CNN o υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι η χώρα μας «δεν μπορεί να καταβάλει μεγάλες δόσεις στο Ταμείο χωρίς συμφωνία».

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ακόμη πως η Ελλάδα εδώ και αρκετούς μήνες δεν έχει λάβει χρηματοδότηση από τους δανειστές της και επιβιώνει με τις δικές της δυνάμεις, μετά από τις τεράστιες προσπάθειες των πολιτών της.«Για τέσσερις μήνες πληρώναμε τις υποχρεώσεις μας εξαντλώντας κάθε ίχνος ρευστότητας από την πληγωμένη οικονομία μας, δεν μπορούμε να το κάνουμε για πάντα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας, καλώντας τους θεσμούς και ειδικά το ΔΝΤ να συναντήσουν την Ελλάδα, διανύοντας στο 1/4 του δρόμου.Τέλος, σε ερώτηση αν οι συντάξεις είναι η βασική «κόκκινη» γραμμή της κυβέρνησης, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως είναι μια από τις γραμμές, διευκρινίζοντας ότι το βασικό πρόβλημα είναι η λιτότητα.«Η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη λιτότητα που γνώρισε χώρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση. Τώρα χρειαζόμαστε ανάπτυξη», είπε.

πηγή : kathimerini.gr