Στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Δυτικής Ελλάδας εγκαταστάσεις του δήμου Αγρινίου στο Καινούργιο

Την παραχώρηση χρήσης τμήματος των παλαιών σφαγείων της Δημοτικής Κοινότητας Καινουργίου, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε ο δήμος Αγρινίου. Ο συγκεκριμένος χώρος είχε παραχωρηθεί με σύμβαση από το 2011 στον Ναυτικό Όμιλο Αγρινίου, ο οποίος όμως δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα με τη σύμβαση.

Σύμφωνα με παλιότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου, παραχωρήθηκε δωρεάν η χρήση του κτιρίου και ο περιβάλλον χώρος των παλαιών σφαγείων που βρίσκονται στη θέση Πύργος στο Καινούργιο Αγρινίου, για 10 έτη, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Δυτικής Ελλάδος και στο Ναυτικό Όμιλο Αγρινίου, μεσκοπό τη δημιουργία Ναυταθλητικού Κέντρου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση στα ανωτέρω Αθλητικά Σωματεία υπό τον όρο ότι θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης των κτιρίων εντός χρονικού διαστήματος δύο ετών, ώστε άμεσα να λειτουργήσει ως προπονητικό κέντρο διοργάνωσης αγώνων. Σε αντίθετη περίπτωση η χρήση θα έπρεπε να επανέλθει στο Δήμο Αγρινίου.

Μετά το πέρας των δύο και πλέον ετών, το Τοπικό Συμβούλιο Καινούργιου διαπίστωσε ότι δεν έγιναν εργασίες αποκατάστασης σε τμήματα των κτιρίων των οποίων την κατοχή έχει ο ΝΟΑ όπως αυτές οι εργασίες ορίζονταν από τους όρους της παραχώρησης, κλήθηκαν δε οι εκπρόσωποι και των δύο Αθλητικών Σωματείων, προκειμένου να δώσουν λεπτομερή ενημέρωση για την πορεία των εργασιών αλλά και τις δραστηριότητες που ανέπτυξαν στον διατρέξαντα χρόνο.
Το τοπικό συμβούλιο του Δ.Δ. Καινούργιου αφού έλαβε υπ’ όψιν του τα όσα ειπώθηκαν από τους εκπροσώπους των δύο αθλητικών σωματείων, τον έλεγχο που πραγματοποίησε στο χώρο αλλά και τα έγγραφα που προσκομίστηκαν, διαπίστωσε ότι ο Ναυτικός Όμιλος Αγρινίου δεν πραγματοποίησε καμία απολύτως εργασία και το τμήμα του κτιρίου που είχε στην κατοχή και χρήση του παρέμεινε στην κατάσταση που βρισκόταν όταν του παραχωρήθηκε. Αντίθετα, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Δυτικής Ελλάδος πραγματοποίησε το μεγαλύτερο ποσοστό των εργασιών που του αναλογούσε και επιπλέον πραγματοποίησε μελέτες για την αναβάθμιση της περιοχής.

Οι ενέργειες τις οποίες ενήργη σε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Δυτικής Ελλάδος σε επίπεδο μελετών και εγκρίσεων είναι οι ακόλουθες:
1) Νομιμοποίησε τα κτίρια του χώρου με το Ν. 4178/2013 με δική του δαπάνη.
2) Πραγματοποίησε περιβαλλοντική μελέτη για τη κατασκευή γλίστρας (κεκλιμένου επιπέδου ανέλκυσης σκαφών) και εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι την 07-10- 2013, Αρ. πρωτ.: 6796/222608/Φ.2762 από τη Δ/νση Περιβάλλοντος& Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, με δική του δαπάνη.
3) Πραγματοποίησε τον καθορισμό όχθιας και παρόχθιας ζώνης (ΦΕΚ: Δ’ 207/16.05.2014) με δική του δαπάνη.
4) Πέτυχε την έκδοση άδειας κατασκευής γλίστρας (κεκλιμένου επιπέδου ανέλκυσης σκαφών) στη λίμνη Τριχωνίδα, στο όνομα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Δυτικής Ελλάδος. Αρ. Πρωτ.: 64184/5776 του ΤΜ. Δημόσιας Περιουσίας –Γεν. Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Δ. Ελλάδος & Ιονίου, με δική του δαπάνη
Όλες ος μελέτες και αδειοδοτήσεις εκδόθηκαν στο όνομα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Δυτικής Ελλάδος.