Νοσοκομείο Αγρινίου : Οι προσωποπαγείς θέσεις “κόβουν” θέσεις από τις προκηρύξεις

Γιατί, ενώ βοά ο τόπος για τις ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο Αγρινίου, στην πρόσφατη προκήρυξη του Υπ. Υγείας για 900 περίπου θέσεις για νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικό, δεν υπήρξε ούτε μια θέση στην Αιτωλοακαρνανία;

Η απάντηση είναι ότι στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου υπάρχουν πάρα πολλές προσωποπαγείς θέσεις, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι οι οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες. Το θέμα αυτό είχε θίξει το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείου λίγους μήνες πριν τη μεταφορά του νοσοκομείου στο νέο κτίριο, όταν και πήρε ΦΕΚ ο οργανισμός του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα είχε γίνει λόγος για 86 προσωποπαγείς θέσεις από τις 206 του νοσηλευτικού προσωπικού! Και σήμερα το επιβεβαίωσε ο αν. Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός απαντώντας στην ερώτηση της Μ. Τριανταφύλλου. “Υπάρχει μια ψευδής εικόνα, ο οργανισμός αποτυπώνει ένα πολύ μικρότερο μέρος από τη σημερινή λειτουργία του νοσοκομείου” είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για πρόθεση του Υπουργείου να αναμορφώσει τους οργανισμούς των νοσοκομείων.

Δυο υπενθυμίσεις μόνο, για να καταλάβουμε γιατί το νοσοκομείο Αγρινίου δεν μπορεί να “απορροφήσει” θέσεις από τις προκηρύξεις του Υπ. Υγείας. Πρώτον, προσωποπαγείς θέσεις σημαίνει συνήθως “βύσματα” και δεύτερον ο οργανισμός του νοσοκομείου πήρε ΦΕΚ το 2013 επί Υπουργίας Σαλμά.