Τα μεσαία εισοδήματα χάνουν έως δύο μισθούς σε παλιά και νέα χαράτσια

Αυξηση 30%-300% της έκτακτης εισφοράς για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, αύξηση του ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ φέτος αλλά και το 2016, ανατροπές στη φορολογία των Ι.Χ. στα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές και δέχεται η κυβέρνηση

Στρωμένος με μισή ντουζίνα φόρους είναι πλέον ο δρόμος για τους Ελληνες πολίτες με τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές και δέχεται η κυβέρνηση. Η φοροκαταιγίδα ξεκινά από το καλοκαίρι και όσοι δεν έχουν ήδη καταστραφεί οικονομικώς τα προηγούμενα χρόνια, θα δουν να χάνουν έναν ή και δύο μισθούς από τα παλιά και νέα χαράτσια που έρχονται. Είναι πλέον επίσημο και καταγεγραμμένο στα κείμενα που ανταλλάσσουν η ελληνική πλευρά με εκείνη των πιστωτών ότι η περίοδος των διαβουλεύσεων και της ασάφειας τελειώνει. Η τεχνική διαπραγμάτευση έχει γίνει… ροντέο και η λυπητερή της συμφωνίας, εφόσον υπάρξει, μεγαλώνει αντί να μειώνεται.Στις συμπληγάδες της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές συνθλίβονται η μεσαία τάξη, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι που καλούνται να πληρώσουν και πάλι αυτοί το μάρμαρο των νέων μέτρων, αντί για τους έχοντες και κατέχοντες, όπως υποσχόταν προεκλογικά η κυβέρνηση.

Οσο όμως οι τελευταίοι δεν βρίσκονται και η ύφεση βαθαίνει, δεν μένουν αλώβητοι ούτε οι χαμηλόμισθοι ούτε οι χαμηλοσυνταξιούχοι.Αυτόματα στοχοποιούνται τα φυσικά πρόσωπα που βγάζουν πάνω από 2.000 ευρώ τον μήνα, χωρίς φυσικά να εξετάζονται οι οικογενειακές ή κοινωνικές ανάγκες τους (πολύτεκνοι κ.λπ.).

Βρέχει φόρους
Ετσι, 420.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν κατά 30%-300% αυξημένη έκτακτη εισφορά, 30% θα αυξηθεί ο φόρος πολυτελείας για όσους έχουν ή αγόρασαν αυτοκίνητα, ενώ ακριβότερα θα κοστίζουν οι διακοπές και η ψυχαγωγία για όσους μπορούν ακόμη να τα απολαμβάνουν. Με τα δεδομένα αυτά, όσοι δεν βούλιαξαν εντελώς μέσα στην κρίση, θα χάσουν ακόμη έναν ή δύο μισθούς, με τον κίνδυνο να προβούν και αυτοί σε στάση πληρωμών προς την Εφορία και την αγορά ή να αφήσουν απλήρωτα χρέη στις τράπεζες και στη ΔΕΗ. Και αυτό είναι… το καλό σενάριο σε περίπτωση που οι δανειστές μετακινηθούν στις ελληνικές θέσεις. Αντιθέτως, αν υπερισχύσει η πρόταση που παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, από τα νοικοκυριά και την οικονομία θα λείψουν άλλα 3 δισ. ευρώ!

Τα φορομέτρα ξεκινούν από τον ΦΠΑ, ο οποίος έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, και εκτείνονται έως την προκαταβολή φόρου, τη νέα έκτακτη εισφορά, τους φόρους εισοδήματος και το επίδομα θέρμανσης, για το οποίο ζητείται να καταργηθεί!Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζαν-Κλoντ Γιούνκερ. Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης, τη λυπητερή της συμφωνίας δεν θα πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες, αλλά οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και η μεσαία τάξηΑπό τον Ιούλιο κιόλας θα δουν μείωση μισθών όσοι πέφτουν στην παγίδα της νέας έκτακτης εισφοράς, η οποία, αντί να καταργηθεί, θα συνεχίσει να υφίσταται και θα αυξηθεί. Τον Ιούλιο ή τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει να επιβάλλεται ο νέος ΦΠΑ που θα φέρει τα πάνω κάτω στις τιμές στην αγορά. Οι διακοπές το καλοκαίρι ακριβαίνουν και αποτελούν παρελθόν ακόμα και για όσους βγάζουν 30.000-40.000 ευρώ, αφού οι φόροι καταπίνουν ένα ως και δύο μηνιάτικα!

πηγή : protothema.gr