Πρεμιέρα για τον “Ελληνίς” !

Πρεμιέρα χθες για την καλοκαιρινή περιόδο του δημοτικού κινηματογράφου “Ελληνίς” με την προβολή της ταινίας “Οι Ιππείς της Πύλλου” του Νίκου Καλογερόπουλου, παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη και ηθοποιού. Νωρίτερα ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου και η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Μαρία Παπαγεωργίου παραχώρησαν συνέντευξη τύπου με αφορμή την έναρξη του «Ελληνίς».

Ο Γ. Παπαναστασίου τόνισε ότι o θερινός δημοτικός κινηματογράφος είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους του Αγρινίου, ένας χώρος αναψυχής και πολιτισμού, που χάρις την προνοοητικότητα του Στ. Τσιτσιμελή παρέμεινε ζωντανός και στη δικαιοδοσία του δήμου Αγρινίου. “Μέλημά μας είναι να διατηρήσουμε το χώρο αυτό, να τον προσέξουμε και να τον παραδώσουμε έχοντας προσθέσει κάτι παραπάνω από αυτά που παραλάβαμε” είπε χαρακτηριστικά. Ακόμη ο Γ. Παπαναστασίου ανέφερε ότι στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι να εκτεθούν κάποια στιγμή και κομμάτια από την πολυετή ιστορία του “Ελληνίς”, όπως για παράδειγμα κινηματογραφικές μηχανές προβολής που σώζονται από τη δεκαετία του 1950, αλλά και άλλο αρχειακό υλικό. Επίσης τόνισε ότι ο δήμος εξετάζει μαζί με την αστυνομία ώστε να υπάρξει μια κυκλοφοριακή ρύθμιση στην περιοχή τουλάχιστον τις λίγες ημέρες που καλοκαιριού, όπου θα παρουσιάζονται θεατρικές παραστάσεις, ώστε να μην υπάρχει όχληση από την κυκλοφορία του δρόμου.

Τέλος έγινε αναφορά στο πρόγραμμα των ταινιών, στο οποίο θα υπάρχουν ταινίες πρώτης προβολής, αλλά και ειδικά αφιερώματα, καθώς επίσης και στην τιμολογιακή πολιτική που παραμένει η ίδια όπως το εισιτήριο κάθε Παρασκευής που ισχύει για δυο άτομα.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα του “Ελληνίς” για το 2015