Στη δήλωση ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε «ΟΧΙ» συμπυκνώνεται το μεγάλο πρόβλημα της χώρας

Ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε να υπογράψει τη συμφωνία και μετά να την πάρει πίσω, δήλωσε χθες, μιλώντας στον Βήμα FM, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, ο οποίος ψήφισε «όχι» στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα τα οποία τέθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου.

Μπορεί αυτό που δηλώνει ο κ. Σαμοΐλης να είναι εξόφθαλμα γελοίο αλλά δυστυχώς είναι απολύτως αντιπροσωπευτικό των σκέψεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες και δεν διαφέρουν πολύ από τις σκέψεις των περισσότερων βουλευτών που από το 2009 και μετά έχουν ψηφίσει Μνημόνια. Όλοι μέχρι την τελευταία στιγμή πίστευαν ότι ένα θαύμα θα συμβεί και η χώρα θα σωθεί χωρίς να οι ίδιοι να χρειαστεί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Το πρόβλημα είναι ότι το ίδιο πιστεύουν και οι περισσότεροι Έλληνες. Ακόμα και τώρα που η χώρα έφτασε μια ανάσα από την επιστροφή στη δραχμή, πάρα πολλοί επιμένουν ότι όλο αυτό ήταν μια μπλόφα και καταλήγουν στο «έλα μωρέ, τίποτα δεν έγινε και πάλι». Ελπίζουν μάλιστα ότι για ακόμα μια φορά το Μνημόνιο δεν θα εφαρμοστεί στο σύνολο του και οι διαρθρωτικές αλλαγές θα αναβληθούν ξανά.

Μπορεί να συγκρουστεί με αυτή τη νοοτροπία ένας λαϊκιστικής τυχοδιώκτης όπως ο Αλέξης Τσίπρας; Ιστορικά μοιάζει παράδοξο, εθνικά όμως είναι αναγκαίο. Με τα παραμύθια να έχουν τελειώσει και με τον Σόιμπλε να συνεχίζει να θεωρεί ως καλύτερη λύση για την Ελλάδα ένα Grexit, περιθώριο να κοροϊδέψουμε τους «κουτόφραγκους» δεν υπάρχει.

πηγή : parapolitiki.com