Η προεκλογική ομιλία του Δ. Κωνσταντόπουλου στο Μεσολόγγι

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου η Προεκλογική Ομιλία του Υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, ο οποίος κατέρχεται πρώτος στη λίστα του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη. Παρόντες ήταν και οι επίσης Υποψήφιοι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Αιτωλοακαρνανία κ. Γιάννης Αναγνωστόπουλος, κ. Γιώργος Χριστογιάννης και κα Παναγιώτα Μπουμπούλη.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος στην ομιλία του τόνισε την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ από το 2009 για να σταθεί η χώρα όρθια, προσπάθεια η οποία δικαιώθηκε στη συνέχεια από τις Κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.Αναφέρθηκε στις ανακολουθίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επί 7 μήνες αρκέστηκε στην άκρατη υποσχεσεολογία, χωρίς να κάνει πράξη τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, όπως τις είχε διατυπώσει στο «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης». Όπως είπε, οι ενέργειες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η δήθεν ισχυρή διαπραγμάτευση την οποία ισχυρίζονταν ότι έκαναν, οδήγησαν τη χώρα σε ένα επαχθέστερο Τρίτο Μνημόνιο, επιβαρύνοντας τον ελληνικό λαό με 40 δις.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ φέρνει την ελπίδα που ο ΣΥΡΙΖΑ στέρησε από τη νέα γενιά και εγγυάται την επόμενη μέρα της χώρας. Ως μόνη αξιόπιστη δύναμη, θέτει προτεραιότητες με επίκεντρο τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, των αγροτών – ιδίως των μικρών και μεσαίων παραγωγών, την προστασία των συνταξιούχων με ενίσχυση των πόρων του ασφαλιστικού συστήματος και τη διαχείριση των κόκκινων δανείων με προστασία των δανειοληπτών. “Η ανάπτυξη είναι μονόδρομος για την έξοδο της χώρας από την κρίση”, τόνισε, και η χώρα θα πρέπει να προσελκύσει νέες επενδύσεις, να αξιοποιήσει τα Προγράμματα του ΕΣΠΑ, να γίνει ενεργειακός κόμβος. Στόχος του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι να εξασφαλίσει σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα τα βασικά κοινωνικά αγαθά. Εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα, ασφάλεια στους συνταξιούχους, ευκαιρίες για κατάρτιση και απασχόληση στους ανέργους, στήριξη των δημόσιων σχολείων και των ελληνικών ΑΕΙ, αξιόπιστο ΕΣΥ. Τόνισε δε στο σημείο αυτό ότι τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Νομού, αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις και θα πρέπει να ενισχυθούν άμεσα.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις και το κοινοβουλευτικό του έργο έως σήμερα. Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποίησε στην Επίκαιρη Ερώτησή του για την παραμονή των τριών Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου, κατά τη συζήτηση της οποίας ο Υπ. Παιδείας κ. Μπαλτάς δεσμεύθηκε για τη μη έγκριση από την Επιτροπή Στρατηγικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού του Υπ. Παιδείας, της απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για μεταφορά των Τμημάτων αυτών στην Πάτρα. Επίσης, αναφέρθηκε στο αίτημα που διατύπωσε μέσω επίκαιρης ερώτησής του, για τη μείωση του κόστους διέλευσης από τη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης, όπου ζήτησε συγκεκριμένα μείωση της τιμής κατά 40%, όση και η μείωση του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος, με τον αρμόδιο Υπουργό να απαντά ότι το Υπουργείο θα καλέσει σε διαπραγμάτευση τους παραχωρησιούχους των μεγάλων δημοσίων έργων, συμπεριλαμβανομένης και της Γέφυρας Α.Ε προς την κατεύθυνση της μείωσης του κόστους διέλευσης.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν τους παραγωγούς του Νομού, όπως η μεταφορά των διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ, του ΕΛΓΑ και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος, η πληρωμή των αγροτικών ενισχύσεων και η κατανομή των βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους. Ακόμη, τόνισε τις ενέργειές του για την επανεκκίνηση του Προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’οίκον», τη διαχείριση των απορριμάτων που επιβαρύνουν την Αιτωλοακαρνανία, την επαναλειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου και του ΙΕΚ Ναυπάκτου, τη συνέχιση των έργων της Ιονίας Οδού, την επανεκκίνηση και συνέχιση των έργων της Παραϊονίας Οδού.Τέλος, ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα του ΤΕΙ Μεσολογγίου και τόνισε την ανάγκη επαναλειτουργίας όλων των δομών του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το Μεσολόγγι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και διαθέτει όλες τις κτιριακές, εργαστηριακές και υλικοτεχνικές υποδομές για τη λειτουργία Τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά πρότυπα».Ο κ. Κωνσταντόπουλος ζήτησε την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη, το οποίο μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος.