Γιατρικό και γρήγορα στον Παναιτωλικό!

φωτο : paravatos.eu

Ο Χρήστος Λεμονιάς γράφει στο προσωπικό του blog στο Joinsports για την κάκιστη εικόνα του Παναιτωλικού στη Μυτιλήνη, για την «μαύρη» σελίδα που έγραψε η ομάδα του Αγρινίου, αλλά και για τον Λιονέλ Πόντες ο οποίος οφείλει να συνέλθει μετά την κατραπακιά και να σταματήσει τις εμμονές που έχει ειδικά με την χρησιμοποίηση του ντεφορμέ Στεφανάκου.

Όταν χάνεις με 5-1 και μάλιστα με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχουν λέξεις για να μπορέσεις να το περιγράψεις. Μόνο με την φανέλα, αλλά και τον τίτλο του φαβορί δεν κέρδισε ποτέ κανείς. Κάπως έτσι ταξίδεψε στη Μυτιλήνη ο Παναιτωλικός θεωρώντας πως θα πάρει εύκολα το ματσάκι, χάρη στην σαφέστατη ανωτερότητα που έχει κόντρα στην Καλλονή.

Τα πράγματα όμως ήρθαν τελείως ανάποδα. Ο Παναιτωλικός όχι μόνο δεν κέρδισε, αλλά διασύρθηκε γνωρίζοντας μια από τις πιο βαριές ήττες της ιστορίας του. Διασύρθηκε με κακή εμφάνιση και μάλιστα όχι από κάποιον ανώτερο αντίπαλο, αλλά από ομάδα που και φέτος θα παλέψει για την παραμονή. Δίχως ίχνος υποτίμησης στην συμπαθέστατη Καλλονή, ο Παναιτωλικός είναι καλύτερη ομάδα από τους Μυτιλινιούς, όμως χθες προφανώς ήταν σε άλλο γήπεδο ή οι παίκτες του και ο προπονητής είχαν μείνει στο Αγρίνιο.

φωτο : paravatos.eu
φωτο : paravatos.eu
Ενός κακού μύρια έπονται λέει ο θυμόσοφος λαός. Κάπως έτσι επιβεβαιώθηκε η συγκεκριμένη φράση στην Λέσβο για τον Παναιτωλικό ο οποίος μπήκε από την αρχή του παιχνιδιού αρκετά «νωθρά» και μέσα σε λίγα λεπτά κατέρρευσε. Η Καλλονή έστησε το δικό της πάρτι στον αγωνιστικό, κάνοντας εμφάνιση Premier League και κάπως έτσι μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους ο «Τίτορμος» είχε εισπράξει τέσσερα τέρματα.

Ο Λιονέλ Πόντες από τον πάγκο ζούσε το δικό του «όνειρο» βάζοντας τον ντεφορμέ Στεφανάκο για ακόμα μια φορά στο τέρμα, με τον πορτιέρε της ομάδας να δέχεται και πάλι αστεία γκολ, πιστοποιώντας πως την δεδομένη χρονική στιγμή πρέπει να μένει εκτός ενδεκάδας. Ο Πορτογάλος προπονητής όφειλε μετά τις γκέλες του στην πρεμιέρα κόντρα στον Παναθηναϊκό να τον στηρίξει, όπως και το έκανε. Όμως όταν βλέπεις έναν τερματοφύλακα σε κάθε αγωνιστική να κάνει σωρεία λαθών, κάπου εκεί πρέπει να τον προστατέψεις και εσύ ο ίδιος, προκειμένου να μην εκτίθεσαι ούτε εσύ, αλλά ούτε και αυτός.

Ο Δημήτρης Κυριακίδης ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία πέρυσι με την Ξάνθη, περιμένει να πάρει την ευκαιρία του, όμως ο Πόντες συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα. Συν το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στα τέλη Σεπτεμβρίου και ο Πορτογάλος δεν έχει καταλήξει ακόμα με ποια ενδεκάδα θα κατεβάζει την ομάδα. Τη μια είναι μέσα ο Ουαρντά, την άλλη ο Βιγιαφάνιες, την άλλη ο Ρομέρο, την άλλη ο Πάουλο, βάζει τον Ντιέγκο Μπεχαράνο δεξί μπακ μετά από καιρό. Έξω από την λογική του ποδοσφαίρου.

Και εκτός αυτού βγαίνει ο καλύτερος παίκτης στο χθεσινό παιχνίδι και ο «τίμιος» που πάλεψε στην τρικυμία, ο Βιγιαφάνιες για να μπει ο Ουαρντά σε σημείο του ματς που όλα είχαν κριθεί. Ο Λιονέλ Πόντες ο οποίος πριν από λίγο διάστημα φαίνεται να κέρδιζε το στοίχημα, ξαφνικά και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα δημιουργεί αναταράξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Σαφώς και έχουν ευθύνη οι παίκτες για την χθεσινή εικόνα, αλλά και ο Πόντες πρώτος από όλους πρέπει να αλλάξει κάποιες συνήθειες και πάνω από όλα να διορθώσει τα όσα πήγαν στραβά στο χθεσινό ματς.

Το πρόγραμμα δυσκολεύει και όσο περνάει ο καιρός, ο Παναιτωλικός θα αντιμετωπίζει και τους μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος. Η ανάγκη βαθμών ειδικά τώρα που είναι στην αρχή, είναι επιτακτική. Σε καμία περίπτωση άπαντες στο Αγρίνιο δεν θέλουν να μπουν σε περιπέτειες. Η σκληρή δουλειά πρέπει να συνεχιστεί και η βελτίωση πρέπει να έρθει άμεσα, αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Η πίκρα μπορεί να είναι μεγάλη, όμως πρέπει να υπάρξει ανασύνταξη και ο κόσμος που είναι ο 12ος παίκτης να συνεχίζει να παρέχει στήριξη στην ομάδα. Μόνο με την βοήθεια του κόσμου θα επέλθει η ηρεμία μετά την καταιγίδα που ξέσπασε στην Λέσβο.

πηγή : joinsports.gr