ΔΕΥΑΜ: Κάλεσμα στους δημότες για εξόφληση λογαριασμών

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλαμε σαν Διοίκηση και Δημοτική Αρχή και πετύχαμε τον καλύτερο διακανονισμό (100 μηνιαίες δόσεις) των οφειλών μας (2.800.000€) προς την ΔΕΗ, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε οικονομικά στις υποχρεώσεις μας προς αυτήν.

Έτσι την Τρίτη 29-9-2015 η ΔΕΗ, όπως μας είχε ενημερώσει, προχώρησε σε προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης δέκα (10) αντλιοστασίων μας ύδρευσης. Οι διακοπές αρχικά ήσαν τρίωρες προειδοποιητικές και για τον λόγο αυτό δεν έγιναν πιθανόν αντιληπτές. Από την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν με αύξοντα χρόνο έως ότου γίνουν διαρκείας, εάν δεν πληρώσουμε τις δόσεις του διακανονισμού που εκκρεμούν. Στην ΔΕΥΑΜ οι καταναλωτές μας χρωστούν περίπου 5.800.000€!

Με τις προσπάθειες που αναγκαστικά καταβάλλουμε καθημερινά για να εισπράξουμε τα οφειλόμενα, με ενημερώσεις, διακοπές, εξωδικαστικές και δικαστικές ενέργειες, μεταβίβαση των οφειλών στην ΔΟΥ κλπ., καταφέρνουμε να λειτουργούμε οριακά με ότι αυτό συνεπάγεται για την Δημόσια Υγεία κι Ασφάλεια. Δεν ξέρουμε τι άλλο να πούμε για να προειδοποιήσουμε για τον υγειονομικό κίνδυνο, να σας ευαισθητοποιήσουμε για να κινητοποιηθείτε και να μας βοηθήσετε εξοφλώντας η διακανονίζοντας τις οφειλές σας. Έτσι για μια ακόμα φορά και προκειμένου να μην υποστούμε όλοι, πληρώνουμε δεν πληρώνουμε, την στέρηση του νερού, του αναντικατάστατου αυτού κοινωνικού αγαθού,

σας καλούμε να προσέλθετε αμέσως και στο μέτρο των δυνατοτήτων σας να εξοφλήσετε τους λογαριασμούς. Θέλουμε ιδιαίτερα να καλέσουμε όσους αντιδρούν από θυμό και νοοτροπία και όχι από οικονομική αδυναμία να συνεργαστούν μαζί μας στην βάση της κοινής μας ζωής και του κοινού μας μέλλοντος. Μόνον έτσι θα αντιμετωπίσουμε τα κοινά μας προβλήματα, με κοινωνική αλληλεγγύη και συμμαχία, σε μια συγκυρία που έχουμε μείνει μόνοι μας κι η Πολιτεία κάνει πως δεν μας ακούει, πιθανόν γιατί αδυνατεί να μας παράσχει την απαιτούμενη βοήθεια. Αν το πράξουμε όλοι, τότε θα μπορέσουμε να συμπληρώσουμε και για τους συμπολίτες μας που πλήγηκαν από την οικονομική κρίση κι έχουν πραγματική ανάγκη αλληλεγγύης.

Θέλω τέλος να σας διαβεβαιώσω, ότι η έκκλησή μου για την δική σας βοήθεια, καθόλου δεν αποδυναμώνει και δεν περιορίζει τον αγώνα Σύσσωμης της Δημοτικής μας Αρχής προς την Πολιτεία, η οποία έχει την ευθύνη να επιλύσει τελικά όλα τα χρόνια υγειονομικά και υποδομής προβλήματα, που έχουν σχέση με την ποιότητα του νερού και την ακαταλληλότητα των δικτύων ύδρευσης που εγκυμονούν κινδύνους και μας επιβαρύνουν οικονομικά με υπερβάλλον κόστος .
Με αίσθημα ευθύνης και συνεργασίας, ευελπιστώ στην ανταπόκρισή σας.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ
Γεώργιος Καραπαπάς