Αδιαφορία και κακός σχεδιασμός, που πιθανόν υπαγορεύτηκαν και από συμφέροντα

Όταν εγκαινιάστηκε ο νέος σταθμός των ΚΤΕΛ στο Αγρίνιο, επί της εθνικής οδού είχαν τοποθετηθεί κάποια λαστιχένια κολωνάκια (φωτό) στο κέντρο του οδοστρώματος. Δεν “άντεξαν” βέβαια πολύ καιρό και ούτε δυστυχώς αντικαταστάθηκαν. Είχαν τοποθετηθεί στο κομμάτι εκείνο μπροστά ακριβώς από το σταθμό, αλλά και για λίγα μέτρα πιο κάτω μέχρι εκεί που ξεκινά ο παράδρομος της εθνικής οδού.

Το γιατί δεν συνεχίζεται ο παράδρομος σε αυτό το τμήμα, είναι επισήμως άγνωστο, όμως εύκολα μπορεί να το καταλάβει καθένας το γιατί… Το γιατί επίσης τα έργα της αναδιαρρύθμισης της εθνικής οδού έβαλαν το στηθαίο στον παράδρομο και όχι στο κέντρο του δρόμου είναι κάτι παράλογο. Το γιατί επίσης ο δήμος Αγρινίου δεν μπόρεσε, όταν σχεδιάζονταν το έργο, να επιβάλλει στο Υπ. Υποδομών να μην προχωρήσει αυτή η άθλια μελέτη, είναι επίσης γνωστό, ανικανότητα και αδιαφορία.

Όλα αυτά είναι οι προφανείς σκέψεις στο άκουσμα της είδησης για τον θάνατο που βρήκε χθες στο σημείο αυτό ένας νέος άνθρωπος. Αν υπήρχε στοιχειώδες κράτος δικαίου ένας εισαγγελέας θα κάθιζε στο σκαμνί πολλούς για την αδιαφορία τους, για τους κακούς σχεδιασμούς, που πιθανόν υπαγορεύτηκαν και από συμφέροντα.