Με νέο πόθεν έσχες θα «καθαρίσει» ο Φλαμπουράρης

«Ο κύριος Φλαμπουράρης περιλαμβάνεται σε εκείνους που θα κάνουν πόθεν έσχες τώρα και θα ελεγχθεί το πόθεν έσχες αυτό, που θα κατατεθεί με βάση το νέο έντυπο» είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος σε τηλεοπτική του παρέμβαση.

Ο κ. Βαρεμένος ομολόγησε ότι επί της ουσίας ο κ. Φλαμπουράρης θα εξεταστεί με βάσει το νέο του πόθεν έσχες κι όχι με βάσει τα στοιχεία που προέκυψαν μέχρι στιγμής και για τα οποία κλήθηκε στην επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής. «Η απόφαση είναι ο έλεγχος για τον κ. Φλαμπουράρη να γίνει κατά προτεραιότητα, όμως δεν μπορώ να σας δώσω ημερομηνία για το μέχρι πότε θα έχει ολοκληρωθεί», πρόσθεσε.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως μια τέτοια διαδικασία προκαλεί εντυπώσεις καθώς το πόθεν έσχες που ήδη ο κ. Φλαμπουράρης έχει καταθέσει είναι δεσμευτικό και επομένως εκεί θα πρέπει να επικεντρωθεί ο σχετικός έλεγχος για να φανεί η νομιμότητα ή όχι και το κατά πόσο είχε δηλωθεί ή όχι η μεταβίβαση των μετοχών της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ και όχι σε ένα νέο πόθεν έσχες που θα «καλύπτει» τα πάντα.Να σημειώσουμε ότι ο κ. Βαρεμένος παρά την πίεση που δέχθηκε κατά την τηλεφωνική του συνέντευξη στο Mega, απέφυγε επιμελώς να απαντήσει εάν ο κ. Φλαμπουράρης ήταν υποχρεωμένος από το νόμο στο πόθεν έσχες του Απριλίου 2015 να συμπεριλάβει τη μεταβίβαση μετοχών που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2015. Μια μεταβίβαση που βάσει του νόμου είναι υποχρεωτικό να αναγραφεί στο τελικό πόθεν έσχες, πράγμα που δεν έγινε.

πηγή : parapolitika.gr