Η Υγεία στην Αιτωλοακαρνανία : Ξεψύχησε στη διαδρομή για το νοσοκομείο

Με βάση τις ελλείψεις που έχουν τα Κέντρα Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία θα μπορούσε να είναι ένα φαινόμενο σχεδόν καθημερινό. Ευτυχώς δεν είναι.

Συνέβη όμως το περασμένο Σάββατο το βράδυ όταν μια 75χρονη γυναίκα από τον Σταθά του ορεινού Βάλτου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Χαλκιόπουλου με δύσπνοια. Στο Κέντρο Υγείας δεν υπήρχε όμως ούτε γιατρός, ούτε ασθενοφόρο, για να την μεταφέρει στο νοσοκομείο. Εκλήθη λοιπόν το ΕΚΑΒ από το Αγρίνιο, το οποίο έφτασε λόγω της μεγάλης απόστασης περίπου 50 λεπτά με μια ώρα. Δυστυχώς όμως στη διαδρομή για το νοσοκομείο Αγρινίου, η 75χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέπνευσε από ανακοπή καρδιάς. Είναι δε εντυπωσιακό πως η διακομιδή έγινε χωρίς παρουσία γιατρού στο ασθενοφόρο…

Τα ερωτηματικά είναι πολλά, ωστόσο είναι βέβαιο ότι οι κάτοικοι στις απομακρυσμένες περιοχές του νομού είναι αφημένοι κυριολεκτικά στο έλεος του θεού, ιδίως όταν τα Κέντρα Υγείας, όπως συνέβη το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο Χαλκιόπουλο, εφημερεύουν με… την καθαρίστρια και τον φύλακα και όχι με κάποιον γιατρό ή έστω με ένα “ετοιμοπόλεμο” ασθενοφόρο και τον οδηγό του.