Η παράγκα του ρουσφετιού είναι εδώ

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Δεκαεφτά καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, αφού επαναπροσλήφθησαν, μετατάχθηκαν από στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Το Υπ. Δικαιοσύνης μετά το σάλο που ξέσπασε με ανακοίνωσή του μας είπε ότι αυτές οι καθαρίστριες έχουν τα απαιτούμενα προσόντα… Βεβαίως η μετατάξη είναι και “προαγωγή”, αφού από μερικής απασχόλησης του κλάδου ΥΕ Καθαριστριών μεταφέρονται στον τομέα των υπαλλήλων των δικαστηρίων της χώρας σε μόνιμες, προσωποπαγείς θέσεις πλήρους απασχόλησης. Λίγες αργότερα ο υπουργός Οικονομικών εγκρίνει την δίμηνη πρόσληψη για τετράωρη απασχόληση 165 ατόμων για υπηρεσίες καθαριότητας (με καθαρές αποδοχές στα 325 ευρώ), εκ των οποίων οι 54 αφορούν τις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΥΠΟΙΚ.

Τα συμπεράσματα είναι αυτονόητα. Η σκοπιμότητα της μεταφοράς των καθαριστριών από το ΥΠΟΙΚ στο Δικαιοσύνης εμφανής και τα ερωτηματικά για τις πραγματικές ανάγκες του ΥΠΟΙΚ σε υπηρεσίες καθαρισμού πολλά. Το νέο ΠΑΣΟΚ είναι εδώ! Δυνατό με τα ρουσφέτια του. Πρόκειται για εξαργύρωση των κομματικών ενσήμων που προσέφεραν στον ΣΥΡΙΖΑ οι «αδικημένες καθαρίστριες», και την πραγματική δουλειά απ΄ ό,τι φαίνεται θα την κάνουν οι ταλαίπωρες 165 καινούργιες καθαρίστριες που προσλαμβάνονται με καθεστώς δουλείας και μισθό 325 ευρώ μηνιαίως! Την ώρα που οι πολίτες πληρώνουν υπέρογκους φόρους, την ώρα που μισθοί και συντάξεις πετσοκόβονται για να καλυφθούν δαπάνες του Δημοσίου, την ώρα που νοσοκομεία και σχολεία υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αναδεικνύει τις προτεραιότητές της, που δεν είναι άλλες από την προκλητική αποκατάσταση των δικών της παιδιών εις βάρος των κορόιδων…

Η παράγκα του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα πέρασε στην ιστορία με την ατάκα “Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να γ@μηθούνε”. Και υπάρχουν σημαντικές επιφυλάξεις για το αν η παράγκα κατεδαφίστηκε ποτέ, το βέβαιο είναι ότι στην πολιτική η παράγκα του ρουσφετιού είναι εδώ. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.