Ποιοι στηρίζουν…. Καραμανλή στην Αιτωλοακαρνανία

Δεν είναι πλάκα, είναι πέρα για πέρα αληθινό. Μια μεγάλη ομάδα νεοδημοκρατών, που έχει ξεκινήσει πυρήνα στο Facebook, έχουν σκοπό να προσέλθουν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στις 22 Νοεμβρίου και να ρίξουν στις κάλπες δαγκωτό Κώστα Καραμανλή. Πράγματι, πολλοί νεοδημοκράτες λένε ότι κανένας από τους 4 υποψήφιους δεν τους καλύπτει… ε, λοιπόν μερικοί σκέφτονται με αυτό τον τρόπο να καλέσουν τον Καραμανλή. Μέλη σε αυτήν την ομάδα του facebook, είναι πολλά ηχηρά ονόματα της ΝΔ, πρώην βουλευτές, ένας νυν βουλευτής, δήμαρχοι και άλλοι.

Ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε και μερικούς Αιτωλοακαρνάνες, όπως τον δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα, τον τέως διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου Γ. Γρηγορόπουλο, αλλά και τον πολιτευτή των… ΑΝΕΛ και πρώην της ΝΔ Θύμιο Δρόσο. Βεβαίως το ποιος πράγματι το εννοεί ότι θα ψηφίζει “Καραμανλή” και ποιος μπορεί να έγινε μέλος στην ομάδα του facebook με την ευκολία και την χαραλότητα που κάνουμε ένα απλό κλικ ή ένα like, δεν το ξέρουμε…

Γενικότερα πάντως το “ψηφίζουμε Καραμάνλη” αν έχει μια εξήγηση ειδωλολατρείας, αυτό έχει μια λογική εξήγηση με βάση τα ιστορικά δεδομένα της μεταπολίτευσης. Αν όμως το “ψηφίζουμε Καραμάνλη” εξηγείται από το “κανένας από τους τέσσερις υποψήφιους δεν μας καλύπτει”, τότε είναι εύλογη η απορία : “πως είναι δυνατόν να καλύπτεστε από έναν “άλαλο” και όχι από τέσσερις λαλίστατους;”