“Συνέχεια του σεισμού της Κεφαλονιάς” – “Μπορεί να ενεργοποιήσει γειτονικά ρήγματα” λένε οι σεισμολόγοι [video]

«Η δόνηση βεβαίως έγινε αισθητή σε έναν ευρύτερο χώρο της Ελλάδας, από την Ήπειρό μέχρι τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο, ακόμα και στην Αττική» υπογράμμισε ο κ. Λέκκας ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε:«Θεωρώ ότι είναι μία δόνηση που έγινε σαν συνέχεια του σεισμού της Κεφαλονιάς».

Δείτε το βίντεο:

Χουλιάρας: Ο σεισμός της Λευκάδας μπορεί να ενεργοποιήσει γειτονικά ρήγματα
«Μία δόνηση στην ευρύτερη περιοχή ήταν αναμενόμενη» σημείωσε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, αναφερόμενος στον σεισμό της Λευκάδας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Αντ1.«Η δόνηση είναι στην προέκταση του ρήγματος που έγινε η σεισμική δραστηριότητα της Κεφαλονιάς. Είναι προέκταση αυτού του ρήγματος που ανεβαίνει βόρεια προς τη Λευκάδα» διευκρίνισε ο κ. Χουλιάρας και πρόσθεσε:«Ο σεισμός αυτός, αν και σχετικά μικρός, έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει γειτονικά ρήγματα, αυτό όμως θα φανεί τις επόμενες ώρες».

Μακρόπουλος: Πρόκειται για έναν πολύ ισχυρό σεισμό
Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μακρόπουλος σημείωσε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ότι πρόκειται για έναν πολύ ισχυρό σεισμό, 13 χλμ δυτικά της Λευκάδας. “Είναι από τους σεισμούς που η συγκεκριμένη περιοχή φιλοξενεί σε τακτά χρονικά διαστήματα” δήλωσε ο καθηγητής και τόνισε: “Έχει αποδειχτεί ότι μέσα στα πρώτα δύο 24ωρα αν δεν γίνει μεγαλύτερος σεισμός, οι πιθανότητες είναι πάνω από 80% να είναι αυτός ο κύριος σεισμός”.

πηγή : enikos.gr