Βγάζει… την πρίζα η ΔΕΗ – Έρχονται διακοπές και στο Αγρίνιο

Την «πρίζα» και σε καταναλωτές ρεύματος του νομού Αιτωλοακαρνανίας, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με μεγάλους ανεξόφλητους λογαριασμούς, άρχισε να βγάζει η ΔΕΗ. Πανελλαδικά έχει δεχθεί εντολή από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να προβεί σε 100.000 διακοπές τον τελευταίο μήνα, ενώ τις τελευταίες περίπου δέκα μέρες, 15.000 καταναλωτές έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση. Oι διακοπές αφορούν όσοι έχουν οφειλές άνω των 1.000 ευρώ.

Στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει 15 διακοπές ρεύματος, ωστόσο το Σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» μιλά για 500 περίπου διακοπές ηλεκτροδότησης που έχουν γίνει σε όλη την Αιτωλοακαρνανία, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά της ΔΕΗ. Ωστόσο, επειδή ακόμη η διαδικασία της διακοπής των ηλεκτροδοτήσεων έχει φτάσει σε μικρό αριθμό, εκτιμάται ότι όταν η ΔΕΗ κόψει το ρεύμα σε 100.000 παροχές πανελλαδικά, περίπου 2.500 θα αφορούν το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία.

Για να αποφύγει κανείς τη διακοπή της ηλεκτροδότησης θα πρέπει άμεσα να έλθει σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ για τις οφειλές του και ήδη αρκετοί έχουν σπεύσει να το πράξουν. Πάντως σε κάθε περίπτωση η διοίκηση της ΔΕΗ διαβεβαιώνει ότι οι διακοπές δεν θα γίνονται σε ανέργους ή νοικοκυριά κάτω από το όριο φτώχιας, ούτε, εννοείται, για όσους έχουν ενταχθεί σε διακανονισμό.