Η πολιτική εκδήλωση της ΛΑΕ, στο Αγρίνιο, με ομιλητή το Δημήτρη Στρατούλη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή της Λαϊκής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας , στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο, την Παρασκευή 4/12 με Θέμα: Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις – Ασφαλιστικό, με ομιλητή τον πρώην υπουργό κοινωνικών ασφαλίσεων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Δημήτρη Στρατούλη και που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων για 2,5 και πλέον ώρες.
Στην εισήγησή του ο Δ. Στρατούλης, αφού περιέγραψε τις διαδικασίες προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΛΑΕ, προχώρησε στην ανάλυση της πολιτικής κατάστασης όπως σήμερα εξελίσσεται.
Βασικές υπογραμμίσεις της ομιλίας του, οι φοβερές συνέπειες του 3ου μνημονίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως συνέχεια των 2 προηγούμενων μνημονίων, στην οικονομία και στην Ελληνική κοινωνία. Ειδικότερα αναφέρθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις και στον ακραίο οικονομικό φιλελευθερισμό, στη γενική φοροεπιδρομή και στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους νέους. Χαρακτήρισε την ανακεφαλαίωση των τραπεζών ως εγκληματική για την οικονομία και τη χώρα, τη στιγμή που τα κόκκινα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων δρομολογούν πλειστηριασμούς, επισημαίνοντας, πως πρέπει να αποδοθούν ακόμα και ποινικές ευθύνες, σ’ αυτούς που προχώρησαν στην σ’ αυτό το έγκλημα.
Η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους(φαύλου και παράνομου), η απαλλαγή από τα μνημόνια και η έξοδος από την ασφυκτική ευρωζώνη, καθώς και η ανατροπή των πολιτικών της ΕΕ, ανέφερε ο Δ. Στρατούλης, είναι οι προϋποθέσεις να πορευτούμε, ως λαός και ως χώρα, στον άλλο δρόμο της νέας εκκίνησης και της ανασυγκρότησης της οικονομίας, που προτείνει η ΛΑΕ.
Τον Δ. Στρατούλη προλόγισε και συντόνισε τη συζήτηση, που ακολούθησε την εισήγηση, ο Γιώργος Παληγεώργος, συντονιστής της ΛΑΕ Αιτωλ/νίας.