Συνεχίζονται στο Αγρίνιο οι εκδηλώσεις «Για ένα θετικό ταξίδι»

Συγκίνησε η ταινία «Δύσκολοι αποχαιρετισμοί :ο μπαμπάς μου»
Αύριο Δευτέρα αγώνας επίδειξης του υβριδικού παιχνιδιού μπάσκετ (T.In.Basket – Total Integrated Basketball).

Προς το τέλος οδεύουν οι εκδηλώσεις «ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ» που πραγματοποιούνται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).Χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, προβλήθηκε η ταινία :«Δύσκολοι αποχαιρετισμοί :ο μπαμπάς μου», παρουσία της σκηνοθέτιδας κ.Πέννυ Παναγιωτοπούλου. Πρόκειται για μια κοινωνική ταινία μετά το τέλος της οποίας ακολούθησε συζήτηση.

Η κ.Πέννυ Παναγιωτοπούλου ευχαρίστησε το Δήμο Αγρινίου για την επιλογή- προβολή της ταινίας της και συνομιλώντας με τους θεατές σημείωσε «Έκανα αυτή την ταινία γιατί ένιωθα πραγματικό πόνο, για όλα αυτά που χάνουμε μεγαλώνοντας. Πόνο που θέλησα να γλυκάνω μέσα από μια ιστορία. Δημιούργησα έναν πραγματικό ήρωα, από ένα αθώο μικρό άνθρωπο, που θα απελευθέρωνε τον εαυτό του με οδηγό την επιθυμία του, από κάθε ενήλικη σύμβαση της καθημερινότητας, κάνοντας το μεγάλο βήμα, το πρώτο της ζωής του, για να εκτιναχθεί πάνω από τα αστέρια, εκεί που η βαρύτητα δεν θα είχε πια καμιά σημασία».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης στελέχη από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου, ο Αντιδήμαρχος κ.Θύμιος Γρίβας και ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Καζαντζής, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα μηνύματα που προσπαθεί να περάσει στην τοπική κοινωνία η Δημοτική Αρχή, μέσω των εκδηλώσεων «Οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό των ΑμεΑ με εκδηλώσεις αλλά και με δράσεις που θα βελτιώνουν την προσβασιμότητα και την προσπελασιμότητα των ατόμων αυτών. Η αλλαγή σκέψης, νοοτροπίας και συμπεριφοράς απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία είναι το βασικό μήνυμα αυτών των 15θήμερων εκδηλώσεων .Χωρίς αυτήν την αλλαγή δεν μπορεί να έλθει και η στήριξη των ΑμεΑ» σημείωσε.

Αύριο, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 10.00 π.μ έως 12.00μμ, στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια, θα διεξαχθεί αγώνας επίδειξης του υβριδικού παιχνιδιού μπάσκετ (T.In.Basket – Total Integrated Basketball). Το θαυμάσιο αυτό παιχνίδι, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο και επιτρέπει την ταυτόχρονη παρουσία αθλητών με αμαξίδιο και αρτιμελών αθλητών στον ίδιο αγωνιστικό χώρο. Στον αγώνα διάρκειας 10 λεπτών, θα συμμετάσχουν 6 αθλητές με αμαξίδια του Α.Σ.ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΤΡΑΣ και 4 μαθητές, από το 1ο και 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου, χωρισμένοι σε 2 ομάδες.Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμα αγώνες, μεταξύ μαθητών του 6ου και του 5ου Δημοτικού σχολείου Αγρινίου και του 1ου με το 3ου Γυμνάσιο Αγρινίου, διάρκειας 8 λεπτών. Θα δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές που θα συμμετάσχουν στους αγώνες να αγωνισθούν είτε όρθιοι είτε με αγωνιστικό αμαξίδιο μπάσκετ.