Δράση των Προσκόπων του Αγρινίου για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Στήριξη Δράσης από τους Προσκόπους του Αγρινίου
‘’Χάρισε χαμόγελο σε ένα παιδί …. Το αξίζει.
Γίνε ο Άγιος Βασίλης του‘’.

Αγαπητοί φίλοι,
Θέλουμε να σας κάνουμε γνωστή την πρωτοβουλία των Προσκόπων του 1ου Συστήματος Αγρινίου, για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Αφορά την Δράση :‘’Χάρισε χαμόγελο σε ένα παιδί …. Το αξίζει.Γίνε ο Άγιος Βασίλης του‘’.

Είναι μια φιλόδοξη Δράση μα καθ’ όλα εφικτή και πραγματοποιήσιμη Δράση, που επιχειρείται για πρώτη φορά στην πόλη μας και έχει στόχο την στήριξη των παιδιών, μιας ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας που πλήττετε άδικα και αναίτια από την οικονομική κρίση των ημερών μας.
Ζητήσαμε από τους Διευθυντές και το Σύλλογο Διδασκόντων όλων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης του Αγρινίου και σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων κάθε σχολείου, να επιλέξουν τρία γράμματα για τον Άγιο Βασίλη που θα γράψουν μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού με μόνο κριτήριο την πραγματική ανάγκη τους.
Στη συνέχεια τα γράμματα θα τοποθετηθούν από τους Προσκόπους στο Δέντρο των Ευχών στην Πλατεία Δημοκρατίας το Σαββάτο 19 Δεκεμβρίου και στις 12:30 θα ξεκινήσει η εκδήλωση με βάση το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου. Εκεί Σύλλογοι, Φορείς, χορηγοί και ιδιώτες θα αναλάβουν εθελοντικά την υλοποίηση της επιθυμίας των παιδιών. Στη συνέχεια ο Άγιος Βασίλης θα παραδώσει κατ’ οίκον τα δώρα στους μαθητές που επιλέχτηκαν τηρώντας την ανωνυμία των παιδιών και των οικογενειών τους καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.
Οι Πρόσκοποι έχουν ως θεμελιώδη αρχή να βοηθούν και να συμπαραστέκονται εθελοντικά στο συνάνθρωπό τους, και η βοήθεια όλων προς αυτό το σκοπό είναι πολύτιμη. Με το σκεπτικό αυτό απευθυνόμαστε και προς εσάς.
Καλούμε Φορείς , Συλλόγους αλλά και εσάς, τον απλό συμπολίτη μας, να γίνετε ο Άγιος Βασίλης ενός ή και περισσοτέρων παιδιών εάν το επιθυμείτε και πραγματοποιώντας μια ευχή να δώσετε αίσθημα χαράς και ένα ξεχωριστό νόημα για τα φετινά Χριστούγεννα σε αυτά τα παιδιά.
Ρωτήστε μας αν ενδιαφέρεστε. Θα χαρούμε ιδιαίτερα σε μια επικοινωνία μαζί σας. Πληροφορίες και λεπτομέρειες μπορείτε να ζητήσετε στο τηλέφωνο 6972851049 κ. Όλγα Δημητράντζου που είναι η Υπεύθυνη Δράσης.
Ας μη ξεχνάμε ότι τα παιδιά είναι το μήνυμα της ζωής για ζωή. Γι’ αυτό
‘’Χάρισε χαμόγελο σε ένα παιδί …. Το αξίζει.
Γίνε ο Άγιος Βασίλης του‘’.