Παναιτωλικός : Ισοπαλία με Ατρόμητο χάρις τον Κυριακίδη

φωτό : paravatos.eu

Ήρωας ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού Κυριακίδης
Δεν είναι υπερβολή ότι ένα σκορ τύπου 2-6 θα αντικατόπτριζε πλήρως όσα είδαμε στο Αγρίνιο, με το σκορ να μένει στο 1-1 (Μπρίτο-Βιγιαφάνιες) τελικά, σε ένα καταπληκτικό ματς με ρυθμό που στο τέλος θα μπορούσαν να το πάρουν και οι Αγρινιώτες! Ναπολεόνι και Μπρίτο διέλυσαν την άμυνα των γηπεδούχων στο β` μέρος, ο Βραζιλιάνος έχασε πέντε κλασικές ευκαιρίες και σκόραρε σε μία, με τον Παναιτωλικό να παίρνει τον βαθμό χάρη στο γκολ του Βιγιαφάνιες.

Μόνο για 0-0 δεν ήταν
Οι Περιστεριώτες μόλις στο 4` άγγιξαν το 0-1, με τον 17χρονο Λημνιό να σουτάρει μόλις άουτ από καλή θέση μετά από γύρισμα του επίσης νεαρού Μπαστακού, σε ένα ανοιχτό ματς με καλό ρυθμό από το ξεκίνημα. Οι φιλοξενούμενοι στο 17` έχασαν εκ νέου μεγάλη ευκαιρία με τον Ναπολεόνι να πλασάρει άουτ στο τετ-α-τετ, με τον Παναιτωλικό να δείχνει αρκετά κενά πίσω. Ο Ατρόμητος με τη σειρά του δεν πατούσε ούτε αυτός καλά στην άμυνα, με τους Κάπελ, Βιγιαφάνιες να δημιουργούν πολλά προβλήματα στα πλάγια, αλλά να λείπει η τελική.Στο 28` πάντως από μαγική ενέργεια του Βιγιαφάνιες, η μπάλα κατέληξε στον Κάπελ που από πλάγια δεξιά σούταρε στην κλειστή γωνία, αλλά ο Γκορμπούνοφ έδιωξε, ενώ στο 37` η γυριστή κεφαλιά του Μαρκόφσκι πέρασε άουτ. Ο Σέρβος ζήτησε και πέναλτι στο 41` για μαρκάρισμα του Κοντοέ (δεν ήταν), με το ημίχρονο να λήγει τελικά 0-0, σε ένα πολύ ωραίο πρώτο μέρος.

φωτό : paravatos.eu
φωτό : paravatos.eu
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Περιστερίου ήταν πολύ καλύτερη, έχασε πολλές και κλασικές ευκαιρίες, με τον Μπρίτο να είναι μέσα στις περισσότερες απ’ αυτές. Από ένα σημείο και μετά ήταν εμφανές ότι ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν αγχωμένος και τις τελείωνε είτε βιαστικά, είτε άτσαλα με το αποτέλεσμα να είναι ίδιο.Τελικά, κατάφερε να στείλει την μπάλα στ δίχτυα στο 65’. Ο Μπρίτο ελίχθηκε ωραία, παίρνοντας αρχικά την μπάλα κοντά στην σέντρα και στη συνέχεια ξεμαρκαρίστηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο και αυτή τη φορά πλάσαρε ωραία τον Γκορμπούνοφ. Η χαρά κράτησε για λίγο, καθώς ο ύστερα από προσπάθεια του Κάπελ και κόντρα, η μπάλα έφθασε στον Βιγιαφάνες που νίκησε τον Γκορμπούνοφ από την καρδιά της αντίπαλης άμυνας. Από εκεί και πέρα συνεχίστηκε το κρεσέντο χαμένων ευκαιριών για τον Ατρόμητο με τον Μπρίτο να γίνεται από μοιραίος… ωραίος και το ανάποδο, καθώς σπατάλησε ακόμη δύο καλές ευκαιρίες επηρεασμένος από τις προηγούμενες. Μάλιστα, λίγο έλειψε να πάρει το ματς ο Παναιτωλικός, αλλά ο Κάπελ δεν ολοκλήρωσε ανεπιτυχώς τη φάση στο τετ-α-τετ με τον Γκορμπούνοφ στο 85ο λεπτό.

φωτό : paravatos.eu

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Κουτρομάνος (87′ Βασιλείου), Κούσας, Παπάζογλου (72′ Χαντάκιας), Κέβιν, Μάρκος Πάουλο, Μύγας, Βιγιαφάνες, Κάπελ, Ρουσκουσέδα (78′ Ντάνι Μπεχαράνο), Μαρκόφσκι.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Λαζαρίδης, Κούρος, Γοδόι, Ουσέρο, Λημνιός (83′ Μ. Στόιτσεφ), Μπαστακός (72′ Πίτου Γκαρσία), Ούμπιδες, Μπρίτο (90+ Μπάλας), Ναπολεόνι.
Γκολ: 69′ Βιγιαφάνες/65′ Μπρίτο
Κίτρινες: 24′ Μαρκόφσκι, 54′ Κούσας, 90+ Χαντάκιας/29′ Γοδόι, 64′ Μπαστακός