“Θα γίνει τούτο το “κακό”, αλλά εγώ θα τ΄ αποτρέψω….”

Στην ιστορία με τον νέο αστυνομικό χάρτη και τις καταργήσεις αστυνομικών τμημάτων, αναδεικνύεται και μια νέα μορφή πολιτικαντισμού σε τοπικό επίπεδο. Και πιθανότατα αυτό το φαινόμενο θα το δούμε σύντομα και με άλλα θέματα όπως π.χ το νέο υγειονομικό χάρτη….

Το είπε στην σύσκεψη που έγινε πρόσφατα στην Πάτρα ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δ. Αναγνωστάκης, όταν άκουσε τις πρώτες αντιδράσεις από τοπικούς φορείς της Δυτικής Ελλάδος. Και είναι απόλυτα εξακριβωμένο από τη στήλη!
Τους είπε επί λέξει, κοιτάξτε θα εξετάσουμε κάθε πρόταση και κάθε διαφορετική άποψη που μπορεί υπάρχει τοπικά, αλλά μην σας παρασέρνουν κάποιοι λέγοντας σας, δήθεν μυστικά πως ξέρουν ότι επίκειται να κλείσει το τάδε τμήμα, “αλλά θα μεσολαβήσω εγώ να μην κλείσει…” Υπάρχουν περιπτώσεις, που ακούστηκαν πως συγκεκριμένα τμήματα πρόκειται να κλείσουν, αλλά τέτοιο θέμα επί της ουσίας δεν έμπαινε από κανέναν, ούτε από το Υπουργείο. Γι’αυτό να κάνουμε συζήτηση για τα κριτήρια που πρέπει να έχει μια περιοχή για να έχει αστυνομικό τμήμα, επανδρωμένο, και όχι αστυνομικό τμήμα με 4-5 άτομα που απλά θα κάνουν διοικητική δουλειά και δεν θα μπορούν να αστυνομεύουν μια περιοχή.

Αυτό είπε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου στην Πάτρα, “δίνοντας” έτσι το νέο στίγμα του πολιτικαντισμού μερικών συριζαίων πολιτευτών…