Εντυπωσίασαν oι Ξ.Μουσάς – Raul Perez στην πιο μαζική εκδήλωση της Αστρονομικής Εταιρείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι επιστημονικές ομιλίες στον πολυχώρο Emileon, με ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων (1915 – 2015), από την διατύπωση της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας από τον Albert Einstein. Προσκεκλημένοι ήταν οι

Αξιότιμοι καθηγητές κ. Μουσά Ξενοφών του πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Raul Perez-Enziquez από το πανεπιστήμιο Σονόρας του Μεξικού. Μπροστά σε κοινό 600 μαθητών που παρεβρέθησαν χάρη στην μέριμνα των συνδιοργανωτών, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Σχολικού Σύμβουλου κύριου Νάκου Κωνσταντίνου και φυσικά των διευθύνσεων των σχολείων και των εκπαιδευτικών που τα συνόδευαν. Οι δύο Καθηγητές ανέπτυξαν τα ερευνητικά αποτελέσματα τους γύρω από τον μηχανισμό των Αντικυθήρων και από γενικότερα στοιχεία Αρχαίας Αστρονομίας. ΟΙ ερωτήσεις των μαθητών και το ενδιαφέρον του κοινού και των παριστάμενων εκπαιδευτικών ήταν έντονο.

Ήταν η μαζικότερη εκδήλωση της Αστρονομικής και Αστροφυσικής Εταιρείας με το πιο νεανικό κοινό. Παράλληλα μοιράστηκε το περιοδικό της Εταιρείας αλλά και ερωτηματολόγιο σε όλους τους μαθητές που διερευνούσε το ενδιαφέρον τους για την Αστρονομία και δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν την Αστρονομική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και να υπόσχονται πολλά για το μέλλον της ερασιτεχνικής Αστρονομίας στο Αγρίνιο. Οι παραπάνω προωθητικές ενέργειες του αντικειμένου της Αστρονομικής Εταιρείας έγιναν με επιμέλεια μελών του Δ.Σ. αλλά και απλών μελών της Εταιρείας, του Κίμωνα Παπαθανασόπουλου, Λίνου Υφαντή, Άγγελου Μακρή, Γιαταγάνα Ιωάννη και Γκρίζη Ευθύμιου. Την προσφώνηση έκανε ο Πρόεδρος της Εταιρείας κύριος Θύμιος Παπαναστασίου που με έναν συγκινητικό λόγο έπλεξε το εγκώμιο των καλεσμένων Καθηγητών αλλά και όσων συνέβαλαν στο να γίνει αυτή η εκδήλωση.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου κος Δημήτρης Τζιώλης, ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κύριος Σπυρίδων Παπαθανασίου αλλά και ο Πρόεδρος του Παναιτωλικού κύριος Φώτης Κωστούλας που παρακολούθησε την ομιλία με μεγάλο ενδιαφέρον.

Συγκινητική ήταν η αφιέρωση του φιλοξενούμενου Μεξικάνου Καθηγητή Πανεπιστημίου κυρίου Raul Perez Enriquez στην Αστρονομική Εταιρεία, την οποία τίμησε με ένα “Ευχαριστώ” στα Ελληνικά στο βιβλίο του για το χωροχρόνο που δώρησε.