Στις προσλήψεις παραπέμπει τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου στο νοσοκομείο Αγρινίου το Υπουργείο

Στις προκηρύξεις του Υπ. Υγείας παραπέμπει η απάντηση του Υπουργείου τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου στο νοσοκομείο Αγρινίου στην σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς. Ο μαγνητικός τομογράφος εδώ και δυόμιση σχεδόν χρόνια που το νοσοκομείο έχει μεταφερθεί στο νέο του κτίριο, παραμένει ανενργός και μάλλον θα παραμείνει τέτοιος για αρκετό ακόμη διάστημα, αφού κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί η πολυδιαφημισμένη από τη νέα κυβέρνηση διαδικασία των προσλήψεων.

Αναλυτικά η απάντηση του Υπ. Υγείας :
Η Δ/νση Ανθρωπίνων Πόρων Ν.Π. του Υπουργείου έχει αποστείλει την απόφαση κατανομής, για την προκήρυξη 916 θέσεων, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, για όλα τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας, στο ΑΣΕΠ. Σε συνέχεια το ΑΣΕΠ προχώρησε στη δημοσίευση της υπ’ αριθμ. 4Κ/20Ι5 προκήρυξης (ΦΕΚ 5/15-10-2015) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων είκοσι έξι (226) θέσεων Τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας. Με την υπ’ αριθμ. 5Κ/2015 Προκήρυξη (ΦΕΚ 6/27-10-2015) που δημοσίευσε το ΑΣΕΠ, προκηρύχθηκαν και οι 690 θέσεις τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Επίσης, με την με αριθμ. πρωτ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ. ΕΓΚΡ./96/25883/20-8-2015 Απόφαση το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενέκρινε την κίνηση διαδικασιών πλήρωσης δύο χιλιάδων τετρακοσίων σαράντα (2.440) κενών οργανικών θέσεων, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων σε φορείς του Υπουργείου Υγείας, για το έτος 2010, που είχε αιτηθεί το Υ.Υ. με έγγραφό του. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Στα πλαίσια των νέων προσλήψεων που θα γίνουν θα υπάρξει στοχευμένη κατανομή προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν τμήματα εξειδικευμένα και να ενισχυθούν οι ΜΕΘ, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού κτλ

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι, από την καταγραφή του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας/κόστους που έχει πραγματοποιήσει η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου μας (τελευταία επικαιροποίηση 05/2415) προκύπτει ότι το Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα η Νοσηλευτική Μονάδα Γ.Ν. Αγρινίου, διαθέτει συγκρότημα ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ (ΜRΙ) του κατασκευαστικού Οίκου G.E. (τύπου SIGNA HDXT ΙΝFIΝΙΤΥ 1,5) με έτος εγκατάστασης το 2013, σε άριστη λειτουργική εγκατάσταση, με εγγύηση έως τον 7° /2015 και βρίσκεται ΕΚΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ διότι δεν έχει στελεχωθεί ακόμη με προσωπικό.