Αύριο οι απολογίες για την εγκληματική οργάνωση – Νέες συλλήψεις

Μια προφυλάκιση
Νέα προθεσμία ζήτησαν και έλαβαν οι ακτώ από τους εννέα κατηγορούμενους για σύσταση και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες νακρωτικών σε Αιτωλοακαρνανία και Λευκάδα, ενώ ταυτόχρονα ξέπλενε το «μαύρο» χρήμα. Ένας 30χρονος που είχε συλληφθεί για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση δεν ζήτησε σήμερα νέα προθεσμία για να απολογηθεί και τελικά Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Οι κατηγορούμενοι που τις προηγούμενες ημέρες κρατούνταν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί στον Ανακριτή απο τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν νέα προθεσμία, αφού αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, με βάση τη ογκωδέστατη δικογραφία που συντάχθηκε σε βάρος τους από την Αστυνομία και περιλαμβάνει διαλόγους των τηλεφωνικών τους συνομιλιών που παρακολουθούσε η αστυνομία σχεδόν ένα χρόνο.

εγκληματική οργάνωση 6Υπεθυμίζουμε πως την περασμένη Πέμπτη, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, συνελήφθησαν τα εννέα άτομα (ηλικίας 25, 29, 30 37, 37, 41, 50, 56, και 60 ετών) και αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Η δικογραφία περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εισαγωγής στην Ελλάδα, της μεταφοράς, της κατοχής, της νόθευσης, της καλλιέργειας, και της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, της πρόληψης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της παράνομης οπλοκατοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 37χρονος φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης έχει απασχολήσει αστυνομικές και δικαστικές Αρχές και στο παρελθόν για κακουργηματικού χαρακτήρα υποθέσεις ναρκωτικών, καθώς για υπόθεση εκβιασμού ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Συνεχίζονται οι συλλήψεις
Χθες στο Αγρίνιο συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών μια 61χρονη και ένας 36 χρονος (μάνα και γιός), όταν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εντόπισαν στην οικεία τους ποσότητα 939 γραμμαρίων χασίς. Σύμφωνα με πληροφορίες oι δύο συλληφθέντες σχετίζονται με την υπόθεση εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην Αιτωλοακαρνανία και τη Λευκάδα.

Με τον «υπερκοριό» της ΕΥΠ η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης στο Αγρίνιο