Nέα διαμαρτυρία για το κλείσιμο του Α.Τ. Αγίου Βλασίου [pics]

συγκέντρωση για ΑΤ Αγίου Βλασίου (2)Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Αγρινίου για το κλείσιμο του Α.Τ. Αγίου Βλασίου Παρακαμπυλίων πραγματοποίησαν σήμερα οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής μαζί με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Παρακαμπυλίων.

Μετά τη μαζική συγκέντρωση στον Άγιο Βλάση έξω από το Α.Τ, οι κάτοικοι της περιοχής επαναδιατύπωσαν αυτή τη φορά στο Αγρίνιο, το αίτημά τους για διατήρηση και ενίσχυση του Α.Τ. Κύριο επιχείρημα των κατοίκων της περιοχής είναι πως η διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου, που λειτουργεί από το 1881, δεν δημιουργεί κανένα δημοσιονομικό κόστος, αφού το Α.Τ Αγίου Βλασίου μπορεί να στεγαστεί σε ιδιόκτητο κτίριο, που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αγρινίου, ενώ υπάρχει και η δέσμευση για κάλυψη των παγίων εξόδων του από το δήμο (ρεύμα, νερό κτλ). Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν αντίθετα την ενίσχυση και τη μεγαλύτερη στελέχωση του Α.Τ και λένε πως δεν είναι δυνατόν μια απομακρυσμένη περιοχή να αστυνομεύεται με περιπολικά από το Αγρίνιο, που θα χρειάζονται σχεδόν μια ώρα για να επέμβουν.

Στους συγκεντρωμένους εκτός από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου τονίζοντας ότι ο δήμος Αγρινίου ασκεί κάθε δυνατή πίεση για να διατηρηθούν τα Α.Τ τόσο στο Άγιο Βλάση όσο και στη Γαβαλού. Ανέφερε μάλιστα πως θα θέσει το θέμα κατά την αυριανή συνάντησή του με τον Υφουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα που θα βρεθεί αύριο στο Αγρίνιο. Επίσης ο Γ. Παπαναστασίου τόνισε ότι αποτελεί χρέος για την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, να λάβει υπόψη του τις ενστάσεις και την επιχειρηματολογία των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής, που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες.

“Το Α.Τ Αγίου Βλασίου αστυνομεύει δέκα χωριά, είμαστε πάρα πολύ μακρυά από το Αγρίνιο, και το αστυνομικό τμήμα πρέπει να μείνει” ανέφερε μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Βλασίου Παναγιώτης Πολυχρόνης και πρόσθεσε “εμείς παραχωρούμε κτίριο για το Α.Τ και αυτοί μας λένε, ότι θέλουν να φύγει λόγω εξόδων…. Εμείς δεν θέλουμε απλά να μείνει το Αστυνομικό Τμήμα, αλλά να ενισχυθεί κιόλας, γιατί είμαστε μακρυά από το αστικό κέντρο και πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση στην περιοχή όλο το 24ωρο”.

Xαιρετισμoύς στη συγκέντρωση απηύθυναν ακόμης ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χούνης Βασίλειος Στάθης και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας Δημήτρης Ραυτογιάννης.