Όταν οι Πρόσκοποι κάνουν τους …Αϊ Βασίληδες!

Μια διαφορετική, αλλά, και πρωτόγνωρη δράση προσφοράς για τη πόλη

Οι Πρόσκοποι του Αγρινίου χάρισαν χαμόγελα στα… «ξεχασμένα» και λιγότερο ευτυχισμένα παιδιά της πόλης. Φορείς, Σύλλογοι, Καταστηματάρχες και δημότες έγιναν έστω, για πολύ λίγο, ο “Αϊ Βασίλης” για τα παιδιά αυτά.
Το πρωί του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου, λοιπόν, στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, οι Πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Αγρινίου πραγματοποίησαν μια διαφορετική, αλλά, και πρωτόγνωρη δράση προσφοράς για τα δεδομένα της πόλης.
Το προηγούμενο διάστημα απευθύνθηκαν σε όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης, ζήτησαν από τους δασκάλους και τις δασκάλες της Α’, Β΄, και Γ΄ τάξης να τους ετοιμάσουν γράμματα των παιδιών προς τον αγαπημένο Άγιο όλων των παιδιών, τον Άγιο Βασίλη, παιδιών που και φέτος …«θα ξεχνούσε» να τους πάει το δώρο τους. Σκέφτηκαν ότι και σε αυτά τα «ξεχασμένα» παιδιά αξίζει να τους χαρίσουν ένα χαμόγελο!
Όλα αυτά τα γράμματα, πάνω από ενενήντα στον αριθμό, τοποθετήθηκαν σε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο ευχών στην κεντρική Πλατεία Δημοκρατίας και εκεί Φορείς, Σύλλογοι, Καταστηματάρχες και δημότες της πόλης επέλεξαν απ’ αυτά και έγιναν ο Αϊ Βασίλης για όλα τα παιδιά χαρίζοντας, έτσι, ένα χαμόγελο, μια ηλιαχτίδα χαράς, και μια αίσθηση αισιοδοξίας αυτά τα Χριστούγεννα.
Από αύριο οι Πρόσκοποι ντυμένοι Αϊ Βασίληδες θα παραδώσουν τα δώρα στα παιδιά. Παιδιά που ποτέ δεν μπόρεσαν να δουν τον Άγιο Βασίλη παιδιά που δακρύζουν στην θέα των δώρων των άλλων παιδιών, παιδιά που ρωτούν με θλίψη τους γονείς τους γιατί ο Άγιος Βασίλης τα ξέχασε…
Οι Πρόσκοποι του Αγρινίου αισθάνονται την βαθιά υποχρέωση να ευχαριστήσουν όλους όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση αυτής της Δράσης Προσφοράς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Φορείς, στους Συλλόγους, στους Καταστηματάρχες αλλά και στους απλούς δημότες του Αγρινίου που έμπρακτα απέδειξαν ότι παρ’ όλη την αρνητική συγκυρία δεν χάθηκε η κοινωνική ευαισθησία, πράγμα που γεννά ελπίδα ότι ακόμα μπορούμε να τα καταφέρουμε σαν κοινωνία στην διαχείριση ανθρωπιστικών κρίσεων.
Τέλος, αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης του 1ου Συστήματος Προσκόπων που πίστεψαν στην ιδέα της ταμία της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης κ. Όλγας Δημητράντζου, την οποία ιδέα στήριξαν και δούλεψαν ώστε να επιτύχει το σκοπό της η Δράση Προσφοράς.
Κλείνοντας οι Πρόσκοποι και Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης του 1ου Συστήματος Προσκόπων εύχονται σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα, καλές γιορτές, πάντα με ένα μεγάλο χαμόγελο και του χρόνου το δέντρο των ευχών μας να είναι άδειο, να μην υπάρξουν «ξεχασμένα» παιδία σε ολόκληρο τον κόσμο και το κάθε παιδί να έχει το δώρο που του αξίζει.
Το μήνυμα του Σώματος Προσκόπων Αγρινίου για αυτές τις γιορτές είναι:
«Επιλέγουμε ένα παιδικό χαμόγελο από ένα παιδικό δάκρυ»
Σας ευχαριστούν από τα βάθη της Καρδιάς τους!!!
ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ