Νέα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης εγκρίθηκαν από το Σύνδεσμο Vinci

Μεταξύ αυτών υπάρχουν τρία (ΑΛΚΥΟΝΗ, ΦΑΡΟΣ, ΕΕΕΕΚ Αχαΐας) τα οποία θα υλοποιηθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προστιθέμενα σε άλλα τρία, που είχαν χρηματοδοτηθεί για υλοποίηση στην περιοχή κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Υπενθυμίζουμε ότι Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ VINCI (http://syndesmos-vinci.gr ) είναι το ελληνικό παράρτημα της Fondation VINCI pour la Cité, κοινωνικού βραχίονα του γαλλικού Ομίλου VINCI και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2011.Ο Σύνδεσμος έχει ήδη υλοποιήσει προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης και ενσωμάτωσης μέσω της παιδείας, της κατάρτισης και της εργασίας, σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται εταιρείες του τομέα παραχωρήσεων (VINCI CONCESSIONS / Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ) και κατασκευών (VINCI CONSTRUCTION HELLAS).Πρόεδρος του Συνδέσμου VINCI είναι ο Παναγιώτης Παπανικόλας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. – Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και Επικεφαλής Ελλάδος του Τομέα Παραχωρήσεων του Ομίλου VINCI (VINCI CONCESSIONS).
Οι εργαζόμενοι στις εταιρείες του Ομίλου VINCI στην Ελλάδα, ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα,με αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο όλων των περιφερειών της Οικουμένης!

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου VINCI (22.12.2015), εξετάσθηκαν οι προτάσεις για προγράμματα προς υλοποίηση, τα οποία είχαν κατατεθεί μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής (20.11.2015).

Κατόπιν αναλυτικής παρουσίασης από την Εισηγητική Επιτροπή, προκρίθηκαν για χρηματοδοτική υποστήριξη οι υποψηφιότητες εκείνες που ανταποκρίνονταν στα κριτήρια αξιολόγησης (http://syndesmos-vinci.gr/?page_id=41), ενώ επισημοποιήθηκε και η αναδοχή του κάθε προγράμματος από μέλη του προσωπικού εταιρειών του Ομίλου VINCI που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Τα προγράμματα που επελέγησαν είναι τα εξής
«ΑΛΚΥΟΝΗ» Σύλλογος ΑμεΑ (Ναυπακτίας & Δωρίδας)
http://www.alkyoni-amea.gr/
Πρόγραμμα αλληλεγγύης για τη μεταφορά ΑμεΑ της ευρείας περιοχής στην οποία δραστηριοποείται ο σύλλογος.
ΑΝΑΔΟΧΟΣ: Νίκος Δούρος (ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.)
Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Αχαΐας («ΓΕΦΥΡΑ – ΓΕΦΥΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» – Πάτρα)
http://eeek.ach.sch.gr/
Πρόγραμμα αναδιαμόρφωσης και εξοπλισμού αύλειου χώρου για τη διευκόλυνση της κατάρτισης των μαθητών σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες.
ΑΝΑΔΟΧΟΣ: Θοδωρής Δημητρίου (ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.)
Κοινωνικός Συνεταιρισμός «ΦΑΡΟΣ» (Πάτρα)
(http://www.koispeachaias.gr)
Πρόγραμμα ενίσχυσης παραγωγής διακοσμητικής κηροπλαστικής και ανάπτυξης ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) για την προώθηση προϊόντων.
ΑΝΑΔΟΧΟΣ: Αρετή Σιώζου (ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.)
Κοινωνική καφετέρια «ΜΥΡΤΙΛΛΟ» (Αθήνα)
http://www.myrtillocafe.gr
Πρόγραμμα ενίσχυσης ηλεκτρικού και ειδικού επαγγελματικού εξοπλισμού για τη μεταστέγαση της κοινωνικής επιχείρησης.
ΑΝΑΔΟΧΟΣ: Θοδωρής Μαλαβάκης (ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.)
85ο Νηπιαγωγείο Αθήνας
Πρόγραμμα ενίσχυσης πρόσβασης στην εκπαίδευση μαθητών νηπιαγωγείου υποδοχής μεγάλου αριθμού παιδιών από κοινωνικές μειονότητες, μέσω της ενίσχυσης σε ηλεκτρονικό και υλικό εξοπλισμό.
ΑΝΑΔΟΧΟΣ: Αλέξανδρος Αρχοντίδης (ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.)

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ VINCI (http://syndesmos-vinci.gr) είναι το ελληνικό παράρτημα της Fondation VINCI pour la Cité (http://www.vinci-foundation.com), κοινωνικού βραχίονα του γαλλικού Ομίλου VINCI και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2011.

Ο Σύνδεσμος έχει ήδη υλοποιήσει προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης και ενσωμάτωσης μέσω της παιδείας, της κατάρτισης και της εργασίας, σε περιοχές όπου δραστηριοποιούνται εταιρείες του τομέα παραχωρήσεων (VINCI CONCESSIONS / Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ) και κατασκευών (VINCI CONSTRUCTION HELLAS). Τα παραπάνω εγκεκριμένα για χρηματοδότηση προγράμματα προέκυψαν από τον δεύτερο κύκλο αξιολόγησης του έτους 2015. Η προηγούμενη αξιολόγηση είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιούλιο.