Τεχνουργείο Ναυπάκτου : “Νανουρίσματα & τραγούδια του κόσμου” μια μουσική παράσταση σε 18+1 γλώσσες

Τρίτη 29/12 στο Τεχνουργείον (Ναυπακτος) στις 21:30
Το ”Τεχνουργείον” σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά που θα σας ταξιδέψει.. με τον Γιάννη Σίνη (λαούτο, κιθάρα, τραγούδι) και την Μάχη Κουφογιώργη (τραγούδι, κρουστά, επιμέλεια κειμένων).
Πρόκειται για μια μουσική παράσταση που κινείται γύρω από το νανούρισμα ως μουσικό είδος, και αντλεί υλικό από διάφορους λαούς και κουλτούρες (Καραϊβική, Κ. Ιταλία, Λίβανο, Τουρκία, Κουρδιστάν, Ισραήλ, Κονγκό, Ουκρανία, Ρομά, Ελλάδα κ.ά.). Παρεμβάλλονται κείμενα που παρουσιάζουν τις ιστορίες των τραγουδιών καθώς και τον κοινωνικό και ψυχολογικό ρόλο που έχει παίξει το νανούρισμα σε διάφορες ιστορικές συνθήκες και γεωγραφικά πλαίσια ανά τον κόσμο.
Τα νανουρίσματα εναλλάσσονται με τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου επιλεγμένα βάσει συνειρμών.
Τραγουδάμε σε 18 γλώσσες και διαλέκτους.
Το πρότζεκτ αυτό είναι δυναμικό και σε εξέλιξη όσον αφορά τα τραγούδια αλλά και το ερευνητικό κομμάτι σχετικά με το είδος του νανουρίσματος . Ζητούμενό μας είναι να συνεχίσει να ταξιδεύει και να το μοιραστούμε με περισσότερούς φίλους.
Η παράσταση έχει παρουσιαστεί με μεγάλη ανταπόκριση στα Χανιά, στην Κίσσαμο (πέτρινο θέατρο στα Νωπήγεια), στο Ρέθυμνο, στο Πήλιο. Το ταξίδι της συνεχίζεται αυτά τα Χριστούγεννα στη Ναύπακτο (29/12, Τεχνουργείον) και στην Πάτρα (30/12, θέατρο Act)