Αγρίνιο: Το εορταστικό πρόγραμμα έως τις 31 Δεκεμβρίου

Εορταστικές δραστηριότητες για τα παιδιά
Mε επιτυχία συνεχίζεται το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου με τίτλο «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΗ», το οποίο ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους και έχει σκορπίσει αισιοδοξία, χαρά και πολύ κέφι.

Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου το «τρενάκι των ξωτικών» μαζί με τον Αη Βασίλη μοίρασε σοκολάτες και γλυκά σε όλους ενώ την παραμονή των Χριστουγέννων μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν και χόρεψαν όλοι μαζί με Χριστουγεννιάτικη διάθεση σε ρυθμούς latin, hip- hop και μοντέρνου χορού με το «DANCE ACADEMY» στη πλατεία Δημοκρατίας.

Επίσης δύο ακόμη όμορφες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει «Η ΑΚΤΙΝΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ» στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου. Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11.30 π.μ στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό οι εθελοντές προσκαλούν όλα τα παιδιά να σηκώσουν τα μανίκια τους, να φέρουν το κέφι και τη φαντασία τους και να βάλουν μπροστά το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για να φτιάξουν λαχταριστά σουβλάκια από ζαχαρωτά! Ακόμη την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11 π.μ οι εθελοντές σε συνεργασία με την Δ.Κ Αγίου Κωνσταντίνου έχουν προετοιμάσει μια όμορφη γιορτή. Η παιδική χαρά του Αγίου Κωνσταντίνου θα γεμίσει από παιδικές φωνές και χαμογελαστά πρόσωπα, σε μία γιορτή που θα έχει απ’ όλα. Ο Άγιος Βασίλης θα είναι ο επίτιμος καλεσμένος και θα μοιράσει δώρα σε όλα τα «καλά» παιδιά!Με όμορφο – ψυχαγωγικό τρόπο τα παιδιά θα ενημερωθούν από τους εθελοντές για τη σημασία και την αξία της γνώσης και θα στολίσουν το χριστουγεννιάτικο «Δέντρο της Γνώσης» με βιβλία που θα πρέπει να φέρουν μαζί τους και δεν τους είναι πλέον απαραίτητα. Τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν θα προσφερθούν σε περιφερειακές βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων και σχολείων του Δήμου Αγρινίου.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας κ. Κώστας Καλαντζής σε δηλώσεις του κάλεσε μικρούς και μεγάλους στις γιορτές χαράς και σημείωσε «Καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες με τους εθελοντές, παρά την κρίση και σε πείσμα των δύσκολων καιρών να προσφέρουμε στα παιδιά ό,τι περισσότερο μπορούμε για να απολαύσουν ξέγνοιαστες και όμορφες γιορτές. Εύχομαι ολόψυχα η Νέα Χρονιά να χαρίσει Υγεία, Αισιοδοξία, Πίστη και Ελπίδα».

Το Εορταστικό Πρόγραμμα του Δήμου τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνει επίσης:
Δευτέρα 28/12/2015
11:00 Αφήγηση Παραμυθιών και Τραγούδια από τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» στη Δημοτική Αγορά.
17:30 Χριστουγεννιάτικη Ταινία «Η ιστορία των Χριστουγέννων» στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ» (είσοδος ελεύθερη).
19:30 Χορευτικά από το Σύλλογο Σαρακατσαναίων στη πλατεία Δημοκρατίας.

Τρίτη 29/12/2015
11:30 Τα Ξωτικά καλούν όλα τα παιδιά να έρθουν στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό για να φτιάξουν σουβλάκια ζαχαρωτών και να τα γευτούν.
17:30 Χριστουγεννιάτικη Ταινία «Ο Μίκυ σώζει τον Αη Βασίλη» στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ», (είσοδος ελεύθερη).
19:00 Χριστουγεννιάτικο Πάρτι με την Agrinio Band της Δημοτικής Φιλαρμονικής στη πλατεία Δημοκρατίας.

Τετάρτη 30/12/2015
11:00 «Τα ξωτικά παίζουν με τα παιδιά» στη πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου.
15:00 Διαγωνισμός δεξιοτεχνίας στον πάγο! Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 14:00. Με πολλές εκπλήξεις και δώρα για τους νικητές!
17:30 Χριστουγεννιάτικη Ταινία «Barbie το πνεύμα των Χριστουγέννων» στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ», (είσοδος ελεύθερη).

Πέμπτη 31/12/2015
Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα σε όλη την πόλη και τις Δ.Ε από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
17:00 Ο Άη Βασίλης πριν μοιράσει τα δώρα κάνει στάση στο Παγοδρόμιο και φωτογραφίζεται με τα παιδιά. Τα ξωτικά αναλαμβάνουν να στείλουν τις φωτογραφίες δωρεάν μέσω e-mail.
17:30 Χριστουγεννιάτικη Ταινία «Τα μαγικά Χριστούγεννα του Μίκυ» στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ», (Είσοδος ελεύθερη).