Θα τους “τραβήξει το αυτί” ο Κουρουμπλής στον Πύργο;

Λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Πύργου, επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση, μέσω το αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών. Για το λόγο αυτό, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής επισκέπτεται την πρωτεύουσα της Ηλείας.

Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Ηλείας και ιδιαίτερα του Πύργου, “καρκινοβατεί” για πολλά χρόνια και πλέον αναζητούνται υλοποίησιμες λύσεις. Ο Π. Κουρουμπλής παρενέβη πρόσφατα για να να βγεί το “εντέλλεσθε” από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για μεταφορά 9.500 τονών σκουπιδιών από την Ηλεία στους ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας. Τώρα, ήρθε η ώρα να “τραβήξει το αυτί” στους Πυργιώτες… όχι τίποτε άλλο, αλλά για να επιβεβαιωθεί και η δέσμευση του υφυπουργού του Γ. Μπαλάφα πως δεν θα διαιωνιστεί η μεταφορά απορριμμάτων από την Ηλεία στην Αιτωλοακαρνανία.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως από τον υπουργό Εσωτερικών αναμένεται να ζητηθεί να εξετάσει τη δυνατότητα έκτακτης επιχορήγησης στους δήμους της Ηλείας, για να καλυφθεί μέρος του κόστους μεταφοράς των αποριμμάτων και να μην επιβαρυνθούν εξ’ ολοκλήρου οι δύο δήμοι. Μένει να δούμε τι αντιστάσεις θα προβάλλει ο Αιτωλοακαρνάνας πολιτικός ή αν θα κληθεί και πάλι ο κρατικός προϋπολογισμός και κάποιες άλλες περιοχές να λύσουν τα προβλήματα της Ηλείας.