Παναιτωλικός: Ένα 2015 με δύο πρόσωπα!

φωτό : paravatos.eu

Αν το 2015 είχε μια ζυγαριά με «συν» και «πλην» μάλλον το… ζύγι για τον Παναιτωλικό θα είχε θετικό πρόσημο. Θα μπορούσαμε βέβαια να μην έχουμε κανένα δισταγμό στην παραπάνω πρόταση, αλλά στο δεύτερο μισό του έτους στο Αγρίνιο φρόντισαν να τα κάνουν μούσκεμα. Εν πολλοίς κλώτσησαν την καρδάρα με το γάλα που με κόπο γέμισαν πέρσι και φέτος είναι σε δεινή βαθμολογική θέση.

Πάντως στις τάξεις των «κυανοκίτρινων» υπάρχει αισιοδοξία ότι το 2016 η ομάδα θα παρουσιάσει το καλό πρόσωπο που έδειξε και στο πρώτο μισό της χρονιάς που έφυγε! Τότε που με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο, ο Παναιτωλικός έδωσε το δικαίωμα στον κόσμο του να ονειρεύεται ακόμη κι ευρωπαϊκή παρουσία, αλλά παράλληλα ανάγκασε και την υπόλοιπη φίλαθλη Ελλάδα να αναφερθεί με κολακευτικά λόγια στην αγωνιστική εικόνα των «κυανοκίτρινων».

Κωστούλας ΠόντεςΤο περασμένο καλοκαίρι στο Αγρίνιο άλλαξαν ρότα. Ο Χάβος έφυγε και ο Λιονέλ Πόντες έκανε το ταξίδι Πορτογαλία-Αγρίνιο. Η ολιγόμηνη παρουσία του στον πάγκο του Παναιτωλικού αποδείχθηκε ένα μεγάλο φιάσκο και το πείραμα με τον ξένο τεχνικό απέτυχε. Ο «άνθρωπος των ειδικών αποστολών» Γιάννης Μαντζουράκης ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου με προφανή στόχο να αλλάξει η εικόνα και η άσχημη βαθμολογική θέση. Θετικά δείγματα έχουν φανεί, αλλά υπάρχει ακόμη δρόμος να διανύσουν οι «κυανοκίτρινοι»…

-Τι κρατάνε: Τον Απρίλιο του 2015 στο Αγρίνιο ολοκλήρωσαν την πιο πετυχημένη σεζόν στην 90χρονη ιστορία του συλλόγου. Ο Παναιτωλικός τερμάτισε στην 7η θέση με 52 βαθμούς κι έμεινε μόλις για 2 πόντους εκτός των πλέι οφ και του Europa League, το οποίο διεκδίκησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμη κι αν το μεγάλο όνειρο δεν πήρε σάρκα κι οστά το βέβαιο είναι ότι τα «καναρίνια» πέτυχαν πολλά, έπαιξαν ωραία μπάλα, έκαναν κάποιες σημαντικές νίκες, ανάγκασαν… φίλους κι εχθρούς να αναγνωρίσουν και να χειροκροτήσουν και γενικά με το «όλο πακέτο» που κατέθεσαν στους αγωνιστικούς χώρους μπήκαν για τα καλά στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας. Με την καθαρή στάση του κι εκτός γηπέδων, ο Παναιτωλικός έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων και σε αυτό ποντάρουν αρκετά στο Αγρίνιο.

-Τι αφήνουν: Ο πρώτος γύρος του φετινού πρωταθλήματος μπορεί να έκλεισε με σημαντική νίκη για τους Αγρινιώτες (το 2-0 κόντρα στον Ηρακλή) όμως το βέβαιο είναι ότι κανείς δεν είναι ικανοποιημένος. Η περσινή πορεία είχε ανεβάσει για τα καλά τον πήχη και κανείς δεν πίστευε ότι φέτος ο σύλλογος θα έβαζε ξανά ως πρώτο στόχο την παραμονή. Όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά και ο Παναιτωλικός βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα χωρίς να έχει ξεφύγει τον κίνδυνο. Στην ομάδα θεωρούν ότι το 2016 θα είναι καλύτερο από ότι το 2ο μισό του 2015 και ευελπιστούν ότι και με τις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν θα ξαναβρεθούν στον δρόμο των επιτυχιών!

φωτο: paravatos.eu
φωτο: paravatos.eu
-Παικτης που ξεχωρισε:
Στην εξαιρετική περασμένη σεζόν ο Νίκολας Μαρτίνες και ο Λούκας Βιγιαφάνιες, έκαναν μαγικά στο Αγρίνιο και είχαν… στρέψει το βλέμμα πάνω τους! Ήταν βασικοί συντελεστές της σούπερ πορείας. Μάλιστα ο πρώτος το… εξαργύρωσε με μεταγραφή στον Ολυμπιακό, αν και εκεί δεν έκανε σεφτέ και συνεχίζει στην Κύπρο (Ανόρθωση). Πάντως στον Παναιτωλικό δεν… ξέμειναν από «μάγο».

Ο Αμρ Ουάρντα είναι το νέο… hot όνομα της ομάδας και ήδη βρίσκεται στα «μπλοκάκια» πολλών «μεγάλων». Ο «Φαραώ» (σ.σ Αιγύπτιος στην καταγωγή) ακόμη και στο… άσχημο φεγγάρι της ομάδας, έδειξε την ποιότητα του, βοήθησε αρκετά, σκόραρε σημαντικά γκολ, μοίρασε ασίστ, έκανε ζογκλερικά. Γενικά έδειξε όλους αυτούς τους μήνες ότι οι άνθρωποι της ομάδας βρήκαν και πάλι ένα… διαμάντι, που στο μέλλον θα φέρει χρήματα στο ταμείο του συλλόγου.

-Η καλύτερη στιγμή:
Και πάλι από το πρώτο… μισό του 2015 προέρχεται η απάντηση στην συγκεκριμένη κατηγορία. Στο προηγούμενο πρωτάθλημα ο Παναιτωλικός πέτυχε αρκετά ρεκόρ και είχε ουκ ολίγες σημαντικές στιγμές. Στις 31 Ιανουαρίου ήταν η καλύτερη. Με εξαιρετική τακτική και με τον… άσφαιρο έως τότε Άλβες να σκοράρει 2 φορές, οι Αγρινιώτες έφυγαν νικητές από την Τούμπα καθώς επικράτησαν του ΠΑΟΚ με 1-2. Ο Βραζιλιάνος φορ άνοιξε το σκορ, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν και ο ίδιος το έκλεισε στην τελευταία φάση του αγώνα στο 94′! Νίκη γοήτρου και με διαφορά η πιο «ηχηρή» εκτός έδρας επιτυχία του Παναιτωλικού σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας. Πάντως και φέτος τα «καναρίνια» θα μπορούσαν να πετύχουν τον ίδιο… άθλο, αλλά από την μία η ευκαιρία του Πάουλο κι από την άλλη το πέναλτι που δεν δόθηκε, στέρησε μια ακόμη επιτυχία.

φωτό : paravatos.eu
φωτό : paravatos.eu
-Η χειρότερη στιγμή: Δεν είναι ακριβώς στιγμή. Είναι μια ολόκληρη «κολασμένη» εβδομάδα για τους Αγρινιώτες. Μια εβδομάδα που… πήγε στον κουβά όλη η περσινή χρονιά. Δυο ματς, δύο ήττες, δύο καταστροφικές εμφανίσεις και 10 (!!!) γκολ παθητικό. Τα ματς στην Μυτιλήνη με την Καλλονή και με τον Πανιώνιο στο Αγρίνιο είναι «μαύρες σελίδες» για τον φετινό Παναιτωλικό και η αρχή μιας κατρακύλας που έφερε την ομάδα στις τελευταίες βαθμολογικές θέσεις. Η… πεντάρα από την Καλλονή (5-1) σήμανε παράλληλα και το τέλος του Λιονέλ Πόντες από τον πάγκο του Τίτορμου. Ο Πορτογάλος στο… φεύγα, άφησε αιχμές με δηλώσεις του, αλλά το ταμείο που έκανε στο Αγρίνιο ήταν αρνητικό. Σίγουρα λοιπόν αυτά τα 2 παιχνίδια είναι που δεν θέλουν να θυμούνται στον Παναιτωλικό από το 2015!

-Η δήλωση του 2015: Ο Παναιτωλικός είναι από τις ομάδες που έχει κάθε δικαίωμα να φωνάζει για την διαιτησία. Παραδοσιακά, από τα χρόνια που αγωνίζονταν στην Γ΄εθνική. Φέτος όμως το… παραέχει ειδικά αν σκεφτεί κανείς τα ματς στην Ξάνθη, την Λιβαδειά, την Τούμπα και το Καραϊσκάκη, αλλά και σε αυτό με τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο.

Έτσι όταν φιλοξενήθηκε σε πρόσφατη ραδιοφωνική του παρουσία στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Φώτης Κωστούλας, στην ερώτηση αν θεωρεί πως επενδύει σε ένα πρωτάθλημα με «50-50» διαιτησίες είπε το εξής αμίμητο: «Το 50-50 δεν το έχω ζήσει ποτέ. Δεν το γνωρίζω οπότε δεν μπορώ να μιλήσω και γι” αυτό». Φυσικά δεν άλλαξε κάτι. Και τις επόμενες αγωνιστικές του πρωταθλήματος στον Παναιτωλικό βίωσαν ανάλογες καταστάσεις. Τελευταίο (έως τώρα) περιστατικό το επιθετικό φάουλ του Ιντέγιε που έγινε… κόκκινη στον Κυριακίδη και οδήγησε τους Αγρινιώτες σε ήττα στο Φάληρο!

πηγή : gazzetta.gr